© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Wat moet Max Verstappen doen?

10 jul. 2017 19:16 Ruud Dimmers 0 reacties

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Wat moet Max Verstappen doen? En dan bedoel ik niet, naar welk team hij moet gaan. Maar wat moet Max doe om eindelijk weer eens de streep te halen? 

Iedereen kent ze wel in zijn omgeving: Mensen die altijd pech hebben. Vaak kunnen ze er niets aan doen, maar toch overkomt het ze. Zo is het op dit moment ook bij Max Verstappen, alles wat hem kan overkomen dat overkomt hem ook. Het contrast met vorig seizoen is gigantisch en het verschil tussen Daniel en hem is nog groter.

Vijf van de laatste zeven races was het exit. In twee van die races kwam hij niet eens verder dan de eerste bocht en in de andere races was het al voorbij voordat de race 25% verreden was. Wat moet je dan? Wat kan je dan nog? In Baku ontplofte Max nog, maar in Oostenrijk leek er wel een soort van berusting te zijn. Natuurlijk, de teleurstelling was er en die was voelbaar, maar zelfs bij een winnaar als Max lijkt pech te wennen.

Fernando Alonso kan er alles over vertellen. Hoe vaak is die al wel niet stilgevallen en uitgevallen met een defect aan zijn auto? De gelatenheid slaat dan soms om in cynisme. Bij Ricciardo constateerde het team na de kwalificatie dat er een probleem met de koppeling was. De drukgroep werd vervangen en de Australiër reed zingend en schreeuwend naar zijn vijfde podium op rij! Bij Max was er geen probleem, tot de RB13 op zondag uit de stal kwam. Op de grid wist hij het al: Ik ga niet finishen vandaag.

Dan moet de race nog beginnen, gaan de lampen op rood en gaan ze uit... en hobbel je als een oud wijf van je plek. Wat zal Verstappen gevloekt hebben... om een paar 100 meter later nog meer te vloeken. Kvyat had zichzelf weer in 'Torpedo-modus' gezet en lanceerde zichzelf, maar ook Max en Fernando. Hij zal een flinke preek krijgen vanuit Franz Tost en Helmut Marko. 

Het tweetal had hun handen dit weekend al vol met die andere Toro Rosso coureur. Oh nee, toekomstig Red Bull coureur... Carlos Sainz, de Spanjaard die veel teveel omgaat met zijn vader. Senior heeft een nogal levendige fantasie en ziet zijn zoon volgend jaar wel in een Ferrari rijden. Of toch een Red Bull? Het gerucht Max naar Ferrari werd zo de wereld in geholpen, om te profiteren van de spanning tussen Verstappen en Red Bull.

Is er spanning of niet? Natuurlijk is er spanning! Het zou niet goed zijn als er geen spanning is binnen het team als je in vijf van de laatste zeven races uitvalt! Jos en Max slaan echt wel met de vuist op tafel en Marko en Horner kunnen wel door de grond zakken. Wil dat zeggen dat Verstappen weggaat of weg wil? Nee, hij wil winnen! En winnen doe je niet door bij iedere scheet van team te wisselen. 

Fans die schreeuwen dat Max naar Ferrari moet gaan begrijpen weinig van de sport en nog minder van Ferrari. Als er een plaats op aarde is waar het klimaat 'gespannen' is, dan is het wel bij de Scuderia. Schumacher had er vijf seizoenen nog om er wereldkampioen te worden, Alonso lukte het niet en ontvluchtte het Italiaanse klimaat van politieke spelletjes en temperamentvolle journalisten. Vettel ging vorig jaar kapot van de stress en druk en denkt/dacht serieus over Mercedes na. De ideale plaats voor een 19-jarige jongen? Ferrari is een prachtig team, het is zelfs een geweldig team, maar het is ook de grootste slangenkuil die er bestaat. Iets dat gelijk de reden is dat ze al 10 jaar wachten op een nieuwe titel!

Vettel staat nu aan de leiding van het WK, maar het seizoen is nog lang en wie zegt dat hij de titel pakt? Mercedes is op sommige vlakken nog altijd beter, maar Red Bull komt er aan. Het gat wordt steeds verder gedicht en Ricciardo gaf slechts zes seconden toe tijdens de race! 

Dus Overstappen? Allemaal bullshit! Formule 1 is wat anders dan een potje voetbal en Max zit nu in de hoek waarin hij moet incasseren. Het is absoluut niet leuk, maar het zal vanzelf goed komen. En als het goed komt dan staat Max snel weer op het podium! En vaker dan eens! 

De flauwekul verhalen over sabotage of het tegenwerken van Verstappen zijn de grootst mogelijke onzin. Red Bull wil niets liever dan de grootste successen behalen die er mogelijk zijn met Max Verstappen! Waarom dan nu Max? Waarom niet bij Daniel? Niemand heeft daar het antwoord op. Red Bull niet, Max niet en ook de waarzegster van de kermis niet. Bad luck, number 13. Niet meer en niet minder.

Gelukkig mag Max in Engeland dit weekend alweer aan de bak. De kans om de kater weg te spoelen... Of wordt het vier op een rij? Ook Max zijn pech houdt ooit op en op dat moment slaat hij keihard terug. Vertrouwen, en wat geduld van de fans, is het toverwoord! Kop op en doorgaan! 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen