Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Commercieel directeur Formule 1 hint: "Goede gesprekken met Zandvoort"

Dat de bazen van de Formule 1 in gesprek zijn met het Circuit Zandvoort om aldaar in de toekomst de Grand Prix van Nederland te houden, mag geen geheim heten. Commercieel eindverantwoordelijke Sean Bratches liet weten dat de gesprekken 'goed' en 'productief' zijn.

De laatste GP van Nederland werd in 1985 gehouden, sindsdien raceten er geen actuele Formule 1-bolides op Hollandse bodem. Het Circuit Zandvoort organiseerde dertig van de voorgaande dertig Nederlandse GP's en meent mede daardoor recht te hebben op een 31ste evenement.

"We zijn erg geïnteresseerd in Nederland", sprak Bratches tegenover persbureau Reuters . "Er worden goede, productieve gesprekken gehouden en ik ben voorzichtig optimistisch dat we de fans uit dat gebied kunnen verrassen, om gebruik te maken van de Max Verstappen-factor", liet de Amerikaan weten. Bratches is onderdeel van Liberty Media, het bedrijf dat de Formule 1 een kleine twee jaar geleden in bezit nam. Collega Chase Carey, de voorman van de sport, liet kortgeleden weten op zoek te zijn naar 'Formule 1-erfgoed', oftewel circuits die in het verleden op de kalender stonden. In recente jaren keerden de Red Bull Ring (2014), het Autódromo Hermanos Rodríguez (2015) en Paul Ricard (2018) terug op het programma. Elk van deze drie circuits had minstens tien jaar geen Grand Prix georganiseerd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi