© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Commercieel directeur Formule 1 hint: "Goede gesprekken met Zandvoort"

19 nov. 2018 12:33 René Oudman 5 reacties
Dat de bazen van de Formule 1 in gesprek zijn met het Circuit Zandvoort om aldaar in de toekomst de Grand Prix van Nederland te houden, mag geen geheim heten. Commercieel eindverantwoordelijke Sean Bratches liet weten dat de gesprekken 'goed' en 'productief' zijn.

De laatste GP van Nederland werd in 1985 gehouden, sindsdien raceten er geen actuele Formule 1-bolides op Hollandse bodem. Het Circuit Zandvoort organiseerde dertig van de voorgaande dertig Nederlandse GP's en meent mede daardoor recht te hebben op een 31ste evenement.

"We zijn erg geïnteresseerd in Nederland", sprak Bratches tegenover persbureau Reuters. "Er worden goede, productieve gesprekken gehouden en ik ben voorzichtig optimistisch dat we de fans uit dat gebied kunnen verrassen, om gebruik te maken van de Max Verstappen-factor", liet de Amerikaan weten.

Bratches is onderdeel van Liberty Media, het bedrijf dat de Formule 1 een kleine twee jaar geleden in bezit nam. Collega Chase Carey, de voorman van de sport, liet kortgeleden weten op zoek te zijn naar 'Formule 1-erfgoed', oftewel circuits die in het verleden op de kalender stonden.

In recente jaren keerden de Red Bull Ring (2014), het Autódromo Hermanos Rodríguez (2015) en Paul Ricard (2018) terug op het programma. Elk van deze drie circuits had minstens tien jaar geen Grand Prix georganiseerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen