© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Commercieel directeur Formule 1 hoopt op nieuwe rol voor Alonso

21 aug. 2018 14:19 René Oudman 0 reacties
Fernando Alonso zal in 2019 niet actief zijn als coureur in de Formule 1, maar de leiding van de sport hoopt dat de Spanjaard in ieder geval een rol wil blijven bekleden. Commercieel eindverantwoordelijke Sean Bratches stak de Spanjaard meerdere veren in zijn achterste, waarop hij een grote wens uitsprak.

"Ik hoop dat we Fernando kunnen behouden als een ambassadeur voor onze sport", laat Bratches optekenen bij persbureau Reuters. De Amerikaanse bewindvoerder onderkent de woorden van Alonso, die meende de Formule 1 de rug toe te keren omdat het 'te voorspelbaar' is geworden. "Er is een mogelijkheid om de Formule 1 minder voorspelbaar te maken en het is volgens mij van hoge importantie dat we daar naar streven", zegt Bratches.

"Er zijn sinds 2015 maar drie teams geweest die een Grand Prix hebben gewonnen", spreekt Bratches, die dat aantal kan opvoeren naar medio 2013 - sindsdien zegevierden Red Bull, Ferrari, Mercedes en geen enkel ander team. "Het is inderdaad vrij voorspelbaar. Fernando heeft gelijk en we zullen met een plan op de proppen moeten komen. Ik had de hoop dat hij nog tien jaar rond bleef hangen in de F1. Hij is een fenomenale ambassadeur voor de sport, een held en een legende."

Alonso zal de Formule 1 na dit seizoen zijn rug toekeren, al liet hij de mogelijkheid om in een later stadium terug te keren niet buiten beschouwing. In zeventien seizoenen tijd won Alonso 32 Grands Prix en twee wereldtitels. De Spanjaard heeft een contract met Toyota in het WEC, waar het seizoen tot en met medio 2019 duurt. Of Alonso nog een programma daarnaast af zal werken is voorlopig onbekend, het lijkt zeer waarschijnlijk dat hij in de IndyCar Series actief zal zijn om de felbegeerde Triple Crown of Motorsport na te jagen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen