Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Compleet nieuwe bolide in aantocht voor Alfa Romeo

Alfa Romeo is nog in een spannende strijd verwikkeld voor plek 8 in het constructeurskampioenschap, desondanks zijn de ogen toch ook al gericht op 2024 bij het team, waar Alfa Romeo met een compleet nieuwe auto aan de staart zal komen te staan.

Bottas Zhou Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alfa Romeo staat met nog twee races te gaan op plek 9 in het constructeurskampioenschap. Die plek heeft het cadeau gekregen van AlphaTauri, dat door goede resultaten van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo over Alfa Romeo is heen gesprongen. Het verschil tussen de twee teams is vijf punten. Met nog twee races te gaan is Alfa Romeo, met coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, zeker nog in de race om die achtste plek terug te veroveren.

Alfa Romeo-teambaas Alessandro Alunni Bravi heeft sinds enkele maanden nu de beschikking over James Key, die voorheen de technische baas was bij McLaren. En de blik is, ondanks de spannende strijd voor P8, vooral gericht op 2024. Bravi: "Allereerst zijn we erg blij dat we James aan boord hebben. Hij is de eerste week van september begonnen, dus hij draagt ook bij aan de auto van volgend jaar, aan onze C44-auto. We hebben het project volledig herzien, samen met hem en dankzij zijn ervaring hebben we alle aspecten van de auto grondig geanalyseerd en beslissingen genomen", legt Bravi uit.

"De auto van volgend jaar zal dus geen evolutie zijn van de auto van dit jaar, omdat we denken dat er een aantal limieten zijn in dit concept die we niet verder kunnen uitbuiten. We krijgen dus echt een compleet nieuwe auto, van chassis tot ophanging, alles. Natuurlijk is het makkelijk om de problemen te identificeren, maar dan moet je ze ook kunnen oplossen. Dus we werken hard. Er komen nieuwe mensen bij die ook een bijdrage kunnen leveren aan de auto van volgend jaar, maar het antwoord krijgen we allemaal volgend jaar in Bahrein."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"