Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Complimenten voor 'ongelooflijke' Russell in strijd met Hamilton

Mercedes vecht nog niet mee voor de overwinningen, maar intern wordt er natuurlijk wel een strijd gevoerd: wie wordt de beste Mercedes-rijder van het Formule 1-seizoen, George Russell of Lewis Hamilton? Pedro de la Rosa vindt eerstgenoemde zeer goed op weg om de interne strijd te winnen.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell is in 2023 aan zijn tweede Formule 1-seizoen naast Lewis Hamilton begonnen. In het afgelopen seizoen won hij van zijn teamgenoot, al ligt de focus van Mercedes vooral op het verbeteren van de auto. Op dit moment doet het voorheen zeer dominante F1-team nog niet mee voor overwinningen, laat staan voor de titels in de koningsklasse.

Toch zullen de coureurs van het Duitse topteam ongetwijfeld de interne strijd willen winnen. Je teamgenoot is namelijk ook meteen je grootste concurrent. Hamilton 'leidt' op dit moment de tweestrijd, al is het verschil klein. Bovendien is Russell al zeer goed bezig door de zevenvoudig kampioen partij te bieden, zo beredeneert Pedro de la Rosa.

"Wat hij vorig jaar al liet zien in een lastige auto... ik was in shock!", zegt de voormalig F1-coureur in de F1 Nation Podcast. "Ik had verwacht dat hij tijd nodig zou hebben om op snelheid te komen en Lewis te evenaren, maar hij zat er gelijk bij - en dat in een lastige, stuiterende wagen."

Ook in Miami zat Russell er volgens De la Rosa weer goed bij. "Dit jaar weer: echt ongelooflijk! Miami was heel zwaar en warm, maar ook lastig qua bandenmanagement. Hoe hij dat deed, was heel indrukwekkend", zo looft hij Russell, die op dit moment met 40 punten slechts zestien punten verwijderd staat van Hamilton (56 punten) in het klassement.

Russell de ster op zaterdag?

Dankzij zijn prestaties in de kwalificaties kreeg Russell de bijnaam Mr. Saturday, maar nu hij ook in de races steeds vaker imponeert, vindt De la Rosa dat die bijnaam niet helemaal kloppend meer is. "Dat hij in de races sneller is op race pace ten opzichte van Hamilton, dat is nog belangrijker dan hem aftroeven in de kwalificatie."

"Ze gaan gelijk op en dat is het mooie aan die twee. Vooral voor George, want naar mijn mening had niemand verwacht dat hij zo sterk en zo volwassen zou zijn. Als je hem hoort praten over de boordradio, dan kan hij de race heel goed analyseren. Niet veel coureurs hebben dat en dit soort coureurs maakt uiteindelijk wel het verschil."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi