Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Concurrent voor Red Bull in de Formule 1?

Krijgt Red Bull er een concurrent bij in de Formule 1? Ondanks dat Force India het stelling ontkent, blijven geruchten over een overname van het team door energiedrankjesfabrikant Rich Energy aanhouden.

De geruchten over een overname van Force India door energiedrankjesfabrikant Rich Energy willen maar niet verstommen. Force India heeft eerder de geluiden ontkend, maar daarmee is de kous dus nog niet af. De Daily Express meldt zelfs dat er deze week wel eens een aankondiging kan worden gedaan waarin de deal bekend wordt gemaakt. Met de overname zou volgens die publicatie een slordige 200 miljoen pond zijn gemoeid.

Oprichter van Rich Energy, Williams Storey, maakt er overigens geen geheim van dat het hij de Formule 1 een interessante markt vindt om zijn merk mee aan de man te brengen. Hij ziet in de Formule 1 een mooi podium om Red Bull op te beconcurreren: "Formule 1 is het perfecte platform voor ons met zijn snelle, glamoureuze lifestyle. Het lijkt bovendien voor Red Bull ook prima te werken." Force India heeft het de laatste tijd niet makkelijk. De slepende rechtszaak tegen teambaas Vijay Mallya lijkt haar weerslag te hebben op het team dat vorig jaar verdienstelijk vierde werd bij de constructeurs. Al maanden wordt er gesproken over een naamswijzigingen om meer internationale sponsoren aan te spreken, maar vooralsnog zonder succes. Mochten de huidige berichten echter kloppen, dan kan daar dus heel snel verandering in komen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi