© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Concurrent voor Red Bull in de Formule 1?

05 mrt. 2018 10:08 Jan van der Burgt 0 reacties
Krijgt Red Bull er een concurrent bij in de Formule 1? Ondanks dat Force India het stelling ontkent, blijven geruchten over een overname van het team door energiedrankjesfabrikant Rich Energy aanhouden.

Geruchten over overname Force India door Rich Energy houden aan

De geruchten over een overname van Force India door energiedrankjesfabrikant Rich Energy willen maar niet verstommen. Force India heeft eerder de geluiden ontkend, maar daarmee is de kous dus nog niet af.

De Daily Express meldt zelfs dat er deze week wel eens een aankondiging kan worden gedaan waarin de deal bekend wordt gemaakt. Met de overname zou volgens die publicatie een slordige 200 miljoen pond zijn gemoeid.

Oprichter van Rich Energy, Williams Storey, maakt er overigens geen geheim van dat het hij de Formule 1 een interessante markt vindt om zijn merk mee aan de man te brengen. Hij ziet in de Formule 1 een mooi podium om Red Bull op te beconcurreren:

"Formule 1 is het perfecte platform voor ons met zijn snelle, glamoureuze lifestyle. Het lijkt bovendien voor Red Bull ook prima te werken."

Force India heeft het de laatste tijd niet makkelijk. De slepende rechtszaak tegen teambaas Vijay Mallya lijkt haar weerslag te hebben op het team dat vorig jaar verdienstelijk vierde werd bij de constructeurs.

Al maanden wordt er gesproken over een naamswijzigingen om meer internationale sponsoren aan te spreken, maar vooralsnog zonder succes. Mochten de huidige berichten echter kloppen, dan kan daar dus heel snel verandering in komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen