Concurrenten lachen Alonso vierkant uit na 'grap van het jaar'

16 okt. 2018 16:15 Jan van der Burgt 3 reacties
Fernando Alonso heeft zich de hoon van zijn LMP1-concurrenten op de hals gehaald door te stellen dat privateer-teams net zo snel kunnen zijn als het Toyota-fabrieksteam waar hij zelf voor uitkomt. Toyota zou volgens de Spanjaard enkel winnen, doordat ze de race beter opbouwen.

Toyota domineert als enige fabrieksteam in de LMP1-klasse het WEC, met drie dubbelzeges uit vier races. In alle races bleken de Japanners dominant, maar de Toyota's werden na de ronde op Silverstone gediskwalificeerd. De opmerking van Alonso in gesprek met Autosport.com dat de privéteams 'gewoon' mee zouden moeten komen, kan rekenen op de hoon van veel van zijn LMP1-concurrenten.

Rebellion-coureur André Lotterer noemt de uitlatingen van de tweevoudig Formule 1-kampioen de 'grap van het jaar'. Die opmerking krijgt op twitter bijval van onder andere Neel Jani en Earl Bamber, die spottend de emoticons laten spreken.

DragonSpeed laat middels een tweet zelfs weten elk respect voor Alonso te zijn verloren en dat hij nooit zo groot zal worden als Graham Hill, de enige die op dit moment de Triple Crown in de wacht wist te slepen.

Fernando Alonso voert het WEC-kampioenschap in het eerste jaar van deelname aan samen met teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima. Hij won in de jacht op de fameuze Triple Crown de 24 uur van Le Mans in mei van dit jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen