Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Concurrentie onder indruk van snelheid Verstappen in China

Max Verstappen opende het weekend voor Red Bull Racing verrassend goed in China. Daar waar het team bij de vorige Grand Prix in Bahrein er niet aan te pas kwam, lijkt de renstal nu wel Ferrari en Mercedes goed te kunnen volgen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Een mooie derde positie van Max Verstappen, op slechts twee tienden achter Valtteri Bottas en Sebastian Vettel, zorgde voor tevreden gezichten in het Red Bull-kamp. Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko waren tevreden over het resultaat, mede dankzij genomen maatregelen na de Bahreinse Grand Prix.

De problemen met grip en de banden, waarmee het team twee weken terug nog worstelde, lijken in China niet aanwezig te zijn. Dat stelde Verstappen in de trainingen in staat om vooraan mee te draaien. Zijn tijden waren daarbij zowel over één ronde als tijdens zijn racesimulatie zeer competitief - tot verrassing van de concurrentie van Ferrari en Mercedes.

Ferrari-coureur Charles Leclerc erkent dat Red Bull sterker voor de dag komt dan verwacht: "Het veld zit waarschijnlijk erg dicht bij elkaar. Mercedes en Red Bull zitten er goed bij en het wordt een interessante strijd. Red Bull staat korter bij ons dan verwacht, waardoor het een mooie strijd wordt tussen drie teams."

Lewis Hamilton worstelde naar eigen zeggen nog met de balans in zijn Mercedes en voorziet eveneens een mooi duel tussen de drie renstallen vooraan: "Ik worstelde vandaag met de auto, Valtteri voelde zich veel comfortabeler in de wagen. Dit betekent dat we nog werk te verzetten hebben vannacht. Het is mooi om te zien hoe klein de verschillen tussen ons, Red Bull en Ferrari zijn. Zoals verwacht is Ferrari sneller op de rechte stukken, maar de onderlinge verschillen tussen de topteams zijn erg klein en ik verwacht dat dit ook morgen het geval zal zijn."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen