Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Contractbesprekingen tussen Hamilton en Mercedes voorlopig uitgesteld

Door de lastige start van Mercedes zijn de contractbesprekingen met Lewis Hamilton voorlopig stilgelegd. Het team geeft op dit moment prioriteit aan het verbeteren van de auto.

Aan het begin van dit seizoen werd aangekondigd dat het een kwestie van tijd was tot Hamilton zou bijtekenen bij Mercedes. Vier races later is er nog steeds niets getekend en dit roept vraagtekens op. Zijn er problemen? Of is de regerend wereldkampioen zijn opties aan het afwegen? Zowel Hamilton als Wolff hebben hun wens uitgesproken om een nieuwe deal te sluiten. Volgens de geruchten zou het gaan om een deal van 120 miljoen pond voor drie jaar. De contractbesprekingen zijn echter vertraagd omdat het team zich wil focussen op de ontwikkeling van de W09. De auto presteert namelijk nog niet optimaal en daar ligt momenteel de prioriteit. ''We hebben een paar weken niet gesproken over het contract omdat het zo intens was om onze prestatie te verbeteren. Dit heeft momenteel de prioriteit en in de toekomst gaan we tijd vrij maken om een nieuwe verbintenis te bespreken. We zitten op een lijn en hebben dezelfde ambities.", laat teambaas Wolff weten.

Hamilton sluit zich aan bij de woorden van zijn teambaas en heeft duidelijk de intentie om te verlengen. ''Ik ben volledig toegewijd aan Mercedes. Ik weet wat hier de plannen zijn voor de toekomst. We waren niet van plan om het na de race in China te doen omdat ik toen in de Verenigde Staten zat. Het heeft verder geen haast. Ik heb het heel duidelijk gemaakt wat mijn ambities zijn. Ik denk ook niet dat een van ons de persoonlijkheid heeft om dit mondelinge akkoord te breken.''

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden