Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Contractloze Schumacher slaat deze raceklasse sowieso over: "Niets voor mij"

Ondanks dat Mick Schumacher geen contract heeft in de nabije toekomst voor een fysiek Formule 1-stoeltje, ziet hij het sowieso niet zitten om over te stappen naar de Formule E. Nóg niet, althans. Hij legt uit waarom.

Mick Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Mick Schumacher natuurlijk als voormalig Haas-coureur, zoon van Michael Schumacher en reservecoureur voor Mercedes. Inmiddels staat de jonge coureur alweer een jaar naast de zijlijn, maar spotten we hem nog regelmatig in de Mercedes-garage tijdens de Grands Prix.

Toen zijn Formule 1-contract werd opgezegd, ging de Duitser op zoek naar andere mogelijkheden, zo vertelt hij openhartig in een interview met Tuttomotoriweb: "Helaas waren er geen mogelijkheden om te rijden, maar ik heb altijd al een erg goede band gehad met Mercedes en ik ben blij om deel uit te maken van het programma."

"Is niets voor mij op dit moment"

Maar er zijn natuurlijk ook nog andere raceklasses waar Schumacher zijn oog op zou kunnen laten vallen. Als zoon van een zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen, is het niet super gek dat hij niet staat te springen om in een elektrische auto voor het Formule E-kampioenschap te gaan rijden. Hij geeft dan ook eerlijk toe dat hij het niet ziet zitten om in de elektrische raceklasse te gaan rijden: "Ik zal heel eerlijk tegen je zijn en nee zeggen."

Een mogelijke overstap naar de Formule E sluit hij dan ook bijna helemaal uit: "Ik houd van motoren, ik houd van de geur van benzine. Ik houd van old school-auto's, de V8-motoren, de geur, de vlammen, wat dan ook. Dat is wat me interesseert. Dus de Formule E is niets voor mij op dit moment." Toch houdt de Mercedes-reservecoureur de deur wel op een kiertje: "Wie weet wat de toekomst brengt. Misschien verander ik wel van gedachte zodra ik ermee rijd."

Tegelijkertijd wordt Mick Schumacher na wat een geslaagde test leek te zijn sterk in verband gebracht met een racezitje voor Alpine in het World Endurance Championship. Volgend jaar debuteert de Franse constructeur op het hoogste langeafstandsniveau met en eigen hypercar.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami