Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

F1-baas Domenicali: "Eén race in gevaar voor 2023"

Het is nog niet helemaal zeker of de Grand Prix van China in 2023 door zal gaan. Dat heeft F1-baas Stefano Domenicali bevestigd.

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft aangegeven dat de Chinese Grand Prix in 2023 niet zeker is op de kalender. De Formule 1 zou in 2023 na drie jaar afwezigheid graag terugkeren op het Shanghai International Circuit. De race staat (onder voorbehoud) gepland op 16 april als de vierde race van het jaar.

Echter, de maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn in China nog altijd erg strikt. In diverse regio's in het land zijn nog lockdown-achtige maatregelen van kracht en de het aantal Covid-besmettingen is in de voorbije weken enkel toegenomen.

F1-baas Stefano Domenicali gaf onlangs een update over de waarschijnlijkheid van het doorgaan van de Grand Prix van China: "Hoewel de coronasituatie in het land een probleem blijft en het niet zeker is of we er zullen racen in 2023, houden we de situatie nauwgezet in de gaten en we houden iedereen up to date."

Naar verluidt zoeken de Formule 1 en de Chinese promotors naar alternatieven. Met een gat van twee weken zowel vóór als na de GP van China, ontstaat er bij het mogelijke wegvallen van de Chinese GP een gat van vier weken tussen de Grands Prix van Australië en Azerbeidzjan.

Omdat dat onwenselijk is voor de sport, zoekt de F1 mogelijk naar een vervangend evenement of overweegt men een andere race van de kalender naar voren te halen. Een andere optie is het naar voren halen van de GP van Azerbeidzjan, waardoor een gat van vier weken wordt teruggebracht tot drie weken.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"