© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Actie van Ocon op Verstappen is belachelijk"

12 nov. 2018 11:22 Ruud Dimmers 5 reacties
WTCR-coureur Tom Coronel heeft geen goed woord over voor de actie waarbij Esteban Ocon leider Max Verstappen raakte tijdens de Grand Prix van Brazilië.

In gesprek met Racingnews365 blik Tom Coronel terug op Braziliaanse Grand Prix en centraal staat natuurlijk de clash tussen Esteban Ocon en Max Verstappen.

“De actie van Ocon sloeg helemaal nergens op! Dit was gewoon een treiteractie van hem. Een onbegrijpelijke actie, want wat wilde hij bewijzen? Dat hij net zo snel is als Max?", steekt Coronel van wal.

Coureurs mogen de leider in de race inhalen om zich te unlappen, maar dienen daarbij geen risico te nemen en significant sneller te zijn. Iets waar volgens Coronel geen sprake van was. “Natuurlijk ben je op die nieuwe banden even een paar bochten sneller, maar je weet dat Verstappen binnen een ronde je alweer voorbij komt. Dus wat wil je laten zien? Had hij nu serieus de verwachting dat zijn Force India ineens sneller was dan de Red Bull? Je ligt niet voor niets na 40 rondjes al op een ronde achterstand."

Wat wilde Ocon bewijzen? Dat hij net zo snel is als Max?
Tom Coronel

Ocon en Verstappen knokten in het verleden al menig maal op de baan, waarbij het niet altijd goed voor beiden afliep. "De jongens kennen elkaar al van het karten en toen waren ze al aan het bakkeleien. Maar dit slaat gewoon helemaal nergens op, het is alleen maar ego."

Door het incident ging er weinig aandacht meer uit naar de zeer sterke race van de Nederlander. Gestart vanaf de vijfde positie haalde hij al zijn concurrenten in, op een circuit dat vooraf als kansloos betiteld werd voor Red Bull.

"De race van Verstappen was wederom indrukwekkend. Hij heeft al zijn concurrenten ingehaald en iedereen weet inmiddels ook: als je Max in je spiegels ziet gaat die inhaalactie er ook komen. Als Max je in zijn vizier heeft dan ga je eraan".

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen