Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'Als Hamilton stopt in F1 krijgt De Vries zijn Mercedes-stoeltje'

Nyck de Vries heeft volgens Tom Coronel nog altijd een grote kans op een fulltime Formule 1-zitje. De Nederlander kan zelfs voor Mercedes gaan racen als Lewis Hamilton stopt, zo legt Coronel uit.

Nyck de Vries heeft nog altijd kansen in de Formule 1. De coureur rijdt momenteel voor Mercedes in de Formule E, maar blijft op de radar staan van teams uit de koningsklasse. Onlangs verreed hij nog een vrije training voor Williams, waar hij sneller was dan 'tijdelijk teamgenoot' Nicholas Latifi. Later dit jaar zal hij zelfs twee keer plaats gaan nemen in de Mercedes-bolide voor een vrije training. Volgens Tom Coronel liggen de F1-kansen van De Vries dan ook bij Mercedes. In de nieuwste podcast van RacingNews365 legt de autocoureur uit wat er kan gaan gebeuren: "Als Lewis Hamilton stopt, dan krijgt Nyck de Vries het stoeltje. Weet je waarom? Zoals ik al een jaar zeg, Nyck is de verzekeringspolis van Toto Wolff." Het is niet de eerste keer dat Wolff bij Mercedes voor een onverwachts probleem stond, zo legt Coronel uit. "Hij heeft het natuurlijk al een keer met (Nico) Rosberg meegemaakt, dat hij ineens met zijn handen in het haar zat. Ik denk dat hij daarom, ik wil niet zeggen 'gebruik maakt' van Nyck, maar hem daarom dicht bij zich houdt."

Coronel: 'De Vries heeft alles gewonnen wat hij moest winnen'

De Vries won in 2019 het Formule 2-kampioenschap, maar een debuut in de F1 zat er niet in. De Nederlander kreeg een stoeltje in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de koningsklasse, waar hij in 2021 wereldkampioen werd. Coronel looft de prestaties van zijn landgenoot. "Dit is een jongen die alles doet wat hij heeft moeten doen. Hij heeft alle kampioenschappen gewonnen die hij had moeten winnen." "Als je naar zijn staat van dienst kijkt en als je ziet wat hij nu nog steeds doet... kijk naar de F1-testdagen, dat waren serieus goede dagen. Nyck kwam niks tekort ten opzichte van de rest. Dat is precies wat je zoekt." De 27-jarige coureur kan zich volgens Coronel meten met 'zijn generatie' coureurs. "Nyck komt uit de generatie van George Russell, Lando Norris en Max Verstappen. Daar zat hij er ook altijd bij!" Beluister de volledige Formule 1-podcast van RacingNews365 hieronder.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi