Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Coronel bekaf na dagje stofhappen: “Dit heb ik in mijn leven nog nooit gedaan”

Tim en Tom Coronel moesten vanuit het achterveld de elfde etappe van de Dakar Rally aanvangen en hebben vervolgens zes en een half uur lang in het stof gereden. Desondanks een goede dag, en bovendien zonder problemen.

Na de problemen van gisteren (schade na een afgebroken wiel), moesten Tim en Tom Coronel de elfde etappe van de Dakar Rally 2024 achteraan aanvangen. De mannen hadden onderweg veel last van stof.

"Ik denk dat de finishvideo van mij eigenlijk al alles zegt", zo begint Tom tegenover RacingNews365. "We begonnen natuurlijk als 133ste, dan weet je dat je sneller bent dan zeker wel een mannetje of honderd."

En die andere 'mannetjes' zijn de broers dan ook zeker tegengekomen: "Het was eigenlijk constant in het stof rijden, en geduld hebben. Want als je achter iemand zit, kan je hem niet inhalen." Ook de paden rond Yanbu zelf hielpen niet mee: "Alles was door de valleien heen, paden met stenen. Dat is niet zoals in een grote woestijn waar je heel makkelijk naast iemand komt."

"Als je dat aan onze vrouwen vertelt, geloven ze je toch niet!"

Het was dus een kwestie van geduld hebben, en stuk voor stuk de rijders inhalen: "En dat ging helemaal goed. Het navigeren ook, we hebben alle waypoints gehaald. Twee keer hadden een momentje waarbij ik zeker wist welke kant we op moesten, en ondanks dat we even doorreden om te kijken, klopte het dus allemaal."

De broers hebben een dag zonder problemen gehad. "Geen lekke banden, helemaal niets. Nooit vastgestaan, nooit hoeven stoppen. Zes en een half uur lang je helm op hebben, en door het stof rijden. Dat heb ik nog nooit in mijn leven gedaan. Het was een hele zware etappe, vooral voor mijn concentratie."

"Het was door het stof heel moeilijk om iets te zien." Hier haakt Tim vervolgens op in: "Ik heb wel kleine oogjes, want je bent zo geconcentreerd door al dat stof heen aan het kijken. Maar uiteindelijk konden we ze één voor één keurig binnenhalen", zo doelt Tim op de voorgangers.

"We hebben vooral engelengeduld gehad. Nou, als je dat aan onze vrouwen vertelt, dan geloven ze je toch niet!" Samenvattend zijn de mannen erg tevreden: "Morgen nog eentje. Helemaal blij tot nu toe", zo sluit Tom af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"