Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel bijt terug: "Toen zag ik dat Verstappen de allergrootste zou worden"

Er kwam al vroeg in de Formule 1-carriere van Max Verstappen een moment waardoor Tom Coronel zeker wist dat de Nederlander de allergrootste uit zijn tijd zou gaan worden.

Na twaalf races is het tijd om in de zomerstop de balans op te maken en dat doet RacingNews365 met niemand minder dan coureur Tom Coronel. Onze collega Joris Mosterdijk ging langs bij WTCR-coureur Tom Coronel om samen met hem terug te blikken op de eerste helft van het huidige Formule 1-seizoen.

"Ik kreeg alles naar me toe gegooid"

Max Verstappen leidt het kampioenschap ruim met 125 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez. Met 10 overwinningen en en 12 podiums maakt hij zijn dominantste seizoen tot nu toe mee. De prestaties van tweevoudig wereldkampioen Verstappen kwamen gedurende het gesprek natuurlijk uitgebreid aan bod. Zo wist Tom al op voorhand dat Max Verstappen kampioenschappen zou gaan winnen: "Dat is al begonnen in 2016, toen ik riep: 'Deze (doelend op Max, red.) heeft iets speciaals'. Maar toen was ik 'voorzitter van de fanclub', 'oranje bril', noem het allemaal maar op. Ik kreeg alles naar me toegegooid." Toch wist Coronel zeker dat hij gelijk had. "Ik ben autocoureur, en als ik kijk naar wat hij allemaal deed, had ik zoiets van: 'Wacht even, dit kan niet'. Maar hij doet het wel. En het lukt hem ook nog." De Dakar-coureur geeft eerlijk toe: "Oftewel ik was gewoon heel erg jaloers op hem. Zo mag je het ook zeggen en ik denk dat heel veel autocoureurs jaloers zijn op Max."

"De grootste van deze tijd"

De jaloezie van menig coureur richting Verstappen zou te maken hebben met dat de inhaalacties van de tweevoudig wereldkampioen vanaf het begin al bijzonder waren. "Want als ze ernaar kijken, denken ze: 'Dit kan niet'." Coronel weet een voorbeeld te noemen: "Spa-Francorchamps, 2015, toen hij buitenom ging bij Felipe Nasr. Als je kijkt hoe Max altijd zo zijn ellenbogen neerzette, op een gegeven moment kregen we het 'Verstappen-reglement'. Ja wat is dat dan? Dat je niet in de remzone van richting mag veranderen. Wat is dat nou voor onzin? Het is toch gewoon autoracen? Als je hem ernaast pleurt, pleur je hem er gewoon naast. En zo dacht Max ook." Dat was het moment dat Coronel overtuigd was dat Max Verstappen een grote coureur zou worden. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat Max zelfs de grootste van deze tijd is. "Ik houd daarvan. En toen zag ik het al. Van ' D amn it, deze gozer gaat niet groot worden. Nee, deze gaat de allergrootste worden die ik heb meegemaakt. En dan kunnen andere mensen zeggen 'Nee die is groter', maar in mijn periode, waar ik nu in leef, is Max by far de grootste." Bekijk het hele interview met Coronel hieronder.

_a_vN9AOblY

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel