Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel-broertjes verbazen zichzelf tijdens Dakar Rally: "Dit hadden we natuurlijk niet verwacht!"

Tim en Tom Coronel zijn weer op avontuur in de woestijn in Saoedi-Arabië tijdens de Dakar Rally van 2023. De derde etappe werd vroegtijdig gestaakt vanwege noodweer, maar dat mocht de pret bij de tweeling niet drukken. Ze zijn bezig aan een ijzersterke eerste week van de befaamde rally.

Na 377 van de 447 kilometer aan Special Stage in etappe drie van de Dakar Rally 2023, besloot de organisatie om de etappe te staken. Er was namelijk sprake van noodweer op het parcours, waardoor de veiligheid van de coureurs niet gegarandeerd kon worden. Na afloop van de gestaakte etappe blikt Tom Coronel met een grote glimlach terug op de eerste dagen in Saoedi-Arabië. "Bij checkpoint drie hebben ze ons uit de rally gehaald, omdat het aan het onweren was. Er werden heel veel 'foto's' van ons gemaakt onderweg", grapt hij al doelend op de lichtflitsen van het onweer. "We hebben wel nog hele diepe duinen gehad, die recht naar beneden gingen. Aan het begin van de etappe waren er veel stenen, maar we hebben geen navigatiefoutjes gemaakt, waardoor we het tempo er goed in konden houden. Tim heeft ook geen fouten gemaakt, dus het ging gewoon heel erg goed", is hij blij.

Tweeling verbaast zichzelf

Na de 377 kilometer moeten de Coronels net als alle andere deelnemers over de normale weg terugkeren naar de bivouac. Het is, nota bene in Saoedi-Arabië, al de tweede keer in ruim een maand tijd dat Coronel hinder ondervindt van zware regenval in het land in het Midden-Oosten. "We rijden nu over de weg terug", vertelt hij ons via de telefoon. "Het regent heel hard en alles is een beetje modderig. De auto had het daardoor ook heel zwaar, door het zand dat dikker werd. Regen in Saoedi-Arabië, je komt het niet vaak tegen! Eerst lag een paar weken geleden Djedda onder water toen ik daar was voor mijn WTCR-race, en dan nu heel de woestijn hier?!" Na wederom een zeer degelijke dag vindt de tweeling zich nu terug op plek twintig in het algemeen klassement, tot vreugde en ook tot een beetje verbazing van Tim en Tom. "Het is supergoed gegaan. We hebben nul problemen gehad. Als de rally zo blijft doorgaan, dan kunnen we nog wel eens lekker gaan verrassen! Om zo snel al onder de P20 te zitten, dat hadden we natuurlijk niet verwacht. Gisteren ging het ook al superlekker, dus het gemiddelde zit volgens mij heel goed. Slim, handig, lekker snel!", zo vat Tom de eerste dagen van de gebroeders Coronel samen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi