Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Coureurs lachen om straf Max Verstappen"

De vijf seconden tijdstraf die Max Verstappen tijdens de GP van Italië kreeg, schiet bij Tom Coronel in het verkeerde keelgat. Een onterechte straf, aldus de WTCR-coureur.

Verstappen en Bottas kwamen elkaar tegen aan het einde van het rechte stuk. Bottas probeerde aan te vallen en koos de linkerkant naast de Red Bull. Verstappen liet daarbij weinig ruimte, waarna de beide auto's elkaar raakten en de Fin rechtdoor schoot bij de eerste chicane.

De vijf seconden tijdstraf vindt Tom Coronel complete onzin, zo laat hij aan Racingnews365 weten. "Ik vind dit echt geen straf waard, en nee dat zeg ik niet omdat ik een roze bril zou hebben. Vraag het iedere coureur: niemand vindt dit een straf, dit hoort bij het racen. Als coureur kan je deze straf niet serieus nemen."

"Van dit soort straffen word ik zo moedeloos, laat die mannen nu eens gewoon racen. Iedere wedstrijd hebben we van die straffen en de ene keer is iets wel een straf en de andere keer niet. Om nu ieder klein ding meteen te bestraffen is niet goed. Dit soort incidenten hoort bij autoracen. Coureurs nemen risico's in gevecht met elkaar en dat maakt de sport ook mooi." Tom Coronel wordt weleens verweten dat hij 'pro-Max' is. Onzin, aldus de WTCR-coureur. "Als het andersom was geweest en Bottas dit deed had ik precies hetzelfde gezegd. Ik ben niet 'pro-Max', ik hou gewoon van coureurs die ballen tonen en racen. Laat de mannen nu eens vrij, dan krijgen we echte gevechten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi