Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Daarom is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Verstappen"

Wie wordt de opvolger van Alexander Albon? Voor Tom Coronel is het namelijk niet meer de vraag of Albon wordt vervangen, maar door wie hij wordt vervangen. Max Verstappen heeft een sterkere teamgenoot nodig. Volgens de autocoureur is Nico Hulkenberg de perfecte match voor de Nederlander.

Na dertien Grands Prix lijkt de situatie van Alexander Albon bij Red Bull niet te verbeteren. Helaas valt hij weekend in weekend uit tegen, waardoor de roep om een vervangende teamgenoot voor Max Verstappen luider wordt. Pierre Gasly wordt in ieder geval in 2021 niet opnieuw de teamgenoot van Verstappen, want de Fransman zal bij AlphaTauri blijven. Toch heeft Gasly bewezen Red Bull-materiaal te zijn, meent autocoureur Tom Coronel in de RacingNews365 -podcast. "Pierre is iemand die een stapje terug en vervolgens weer twee stappen vooruit is gegaan. Die is misschien ook net wat te vroeg naar Red Bull gegaan. Je ziet dat hij zich nu blijft ontwikkelen en dat hij blijft groeien. Dan ben je echt een talent. Ik zou hem best naast Max durven zetten, maar Helmut Marko niet", zo weet de WTCR-coureur. Als hij zou moeten kiezen tussen Pierre of Nico Hulkenberg als teamgenoot van Verstappen, dan valt de AlphaTauri-coureur toch buiten de boot. Coronel legt uit. "Nico, want hij heeft meer ervaring. Je bent niet op zoek naar iemand die groeit in zijn carrière, maar wel naar ervaring, want de carrière van Hulkenberg is eigenlijk al over." "Bij Pierre zijn die twee dingen eigenlijk niet verkeerd. De ervaring is nog net niet genoeg en hij groeit nog steeds, wat betekent dat hij voor zichzelf gaat vechten. Je bent op zoek naar een soldaat, naar een knecht zoals bij het wielrennen, iemand die Max wel kan accepteren en kan helpen", zo legt Coronel, die wel wat voorbeelden uit het verleden kan noemen, uit. "We hebben het gezien bij Schumacher, met Rubens Barrichello, Eddie Irvine en Mika Salo, dat soort coureurs heb je nodig naast Max. De auto is net wat minder dan de Mercedes, dus je hebt iemand nodig die iets meer in de buurt van hem zit. Dat moeten we natuurlijk eerst nog zien, maar die tweede coureur moet het ook durven en doen en niet voor je eigen carrière gaan, want die is er niet meer", zo oordeelt hij over Hulkenberg. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Collega-podcaster en F1-journalist Ruud Dimmers kan zich wel vinden in de woorden van Coronel. Gasly is zeer goed bezig, maar een type Hulkenberg zit meer op zijn plek naast Verstappen. "Gasly wil gewoon lekker knokken en dat gun ik hem ook. Als je naar de pure snelheid kijkt, dan is Gasly misschien wel sneller dan Hulkenberg, maar je hebt inderdaad zo'n type Barrichello nodig. Iemand die zich weg kan cijferen voor Max. Dan komt dat podium voor The Hulk vanzelf wel en dan doet hij het beter dan ooit in zijn carrière." Een terugkeer van Gasly lijkt het duo ook niet heel slim. Dimmers legt uit waarom. "Gasly is lekker aan het rijden, racen en knokken, want hij is heel erg goed. Ik heb hem vorig jaar ook afgebrand, omdat hij er toen echt niet klaar voor was bij Red Bull. Ik kan de vinger echter niet op de zere plek leggen, maar hij lijkt niet populair te zijn binnen Red Bull." "Bovendien kom je terug in de situatie waarbij het team niet om jou draait", vervolgt Dimmers. "Waarbij je eigenlijk een bijproduct bent van het team. Je hebt Verstappen, de nummer één, en dan een hele tijd niets. Dan heb je de nummer twee die er als teamgenoot naast moet rijden." "Gasly heeft echter de ambitie en het geloof dat hij wereldkampioen kan worden. Hulkenberg heeft dat niet, dus wat dat betreft heb je het over ervaring, iemand die meer dan tien jaar in F1 meeloopt. Hij heeft daarbuiten ook Le Mans gewonnen, ooit A1-Grands Prix gewonnen, dus dan is hij de betere keuze. Of hij beter is dan Ricciardo was bij Red Bull, mwa, maar alles is beter dan hetgeen dat je nu hebt." Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen. Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'