Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Dan is Verstappen niet meer bij te houden"

Max Verstappen is met zijn 22 jaar nog altijd een van de jongste Formule 1-coureurs. Ondanks zijn leeftijd heeft hij er al ruim 100 GP's opzitten en leert hij nog altijd. De groei is echter nog altijd niet ten einde, concludeert Tom Coronel.

Verstappen pole brazilie
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zou dit weekend aan zijn zesde Formule 1-seizoen zijn begonnen. In de voorgaande vijf seizoenen wist hij zichzelf continu te verbeteren en inmiddels wordt de Red Bull-coureur gezien als de grote uitdager van regerend kampioen Lewis Hamilton.

Tom Coronel laat in gesprek met RacingNews365 weten dat hij verwacht dat de Nederlander nog verder door zal groeien. "Als autocoureur leer je iedere dag, maar Max zal het meeste al wel geleerd hebben. Zijn leercurve vlakt nu waarschijnlijk wel af, anders is hij op een gegeven ogenblik ook door niemand meer bij te houden."

De grootste groei zit hem volgens Coronel bij Verstappen in zijn constantheid: "Jonge coureurs zijn soms bloedsnel, maar onregelmatig. Max presteert nu erg constant, op een bijzonder hoog niveau."

In de titelstrijd is het volgens de autocoureur zaak om ook als team dat hoge niveau van meet af aan te halen. "De eerste races zijn erg belangrijk, om daar geen achterstand op te lopen. Het is fijn dat je in het midden van het seizoen races wint, maar die achterstand maak je dan niet meer goed. Het is noodzakelijk om direct vanaf het eerste moment erbij te zitten. Als Max de eerste races echt meedoet, dan gaan we een zeer mooi jaar meemaken", zo meent Coronel, niet wetend wanneer het seizoen daadwerkelijk van start zal gaan.

Kers op de taart zou dan natuurlijk het winnen van de Nederlandse Grand Prix zijn. Coronel veert op uit zijn stoel en vervolgt enthousiast zijn verhaal: "Dat Max races kan winnen, dat hij snel is en dat iedereen bang voor hem is, dat weten we allemaal al. Nu moet de focus op niets anders liggen dan op het winnen van de GP op Zandvoort en wereldkampioen worden. Als dat gebeurt dan gaat dit land helemaal door het dak heen, dan hebben we een nieuwe nationale feestdag!"

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1