Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Coronel: "Dan komt de vechtersmentaliteit in Verstappen nóg meer naar boven"

Komend weekend staat de Grand Prix van China op het programma. Tom Coronel hoopt dat Ferrari wat meer plaagstootjes kan uitdelen aan Max Verstappen. Het gevolg? Een tot op het bot gemotiveerde Verstappen wel te verstaan, stelt de Nederlandse coureur in een vooruitblik met RacingNews365.

Verstappen Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na vijf jaar afwezigheid strijkt de Formule 1 weer neer in China, waar ook meteen het eerste sprintweekend van 2024 wordt afgewerkt. Max Verstappen won nog nooit op het Shanghai International Circuit en heeft dus een mooi doel voor ogen. Sowieso wil de Nederlander natuurlijk zegevieren om zo zijn leiding in de WK-stand te verstevigen. Tom Coronel geniet van Verstappen, die volgens hem wel moet toeslaan in China.

"Max moet het nu wel even gaan doen", stelt Coronel. "Die moet je bijschrijven. Maar weet je, hij zit in zo'n goede swing en is zo gedreven. Ik vind het zo mooi om naar te kijken. Mensen zeggen dat het voorspelbaar is, maar het is helemaal niet voorspelbaar, want hij moet het elke keer maar weer doen. Het wordt van hem verwacht, dus misschien is de druk wel hoger dan hij ooit geweest is."

De mentaliteit is er in elk geval wel, ziet Coronel. "De honger die hij altijd uitstraalt en de bite die hij heeft als je hem in de auto ziet zitten... je ziet hem iedere millimeter van de baan pakken en naar de grip zoeken, ik vind het prachtig om te zien als coureur. De uitslag kan misschien saai zijn, maar je moet het nog steeds maar iedere ronde doen."

Krachtsverhoudingen

Maar hoe zien de krachtsverhoudingen er dan uit in Shanghai? Coronel ziet dat Ferrari stappen zet. "Het hangt er vanaf wat de rest doet qua updates. Iedereen komt altijd met verbeteringen aan de auto. Dat blijkt ook wel, want we hebben dezelfde reglementen als twee jaar geleden en toch zijn de auto's zijn allemaal anderhalf tot twee seconden sneller geworden. Ik zie dat Ferrari goed bezig is en Mercedes een beetje de weg kwijt is, vooral in de races. Ik hoop dat Ferrari wat meer plaagstootjes kan uitdelen, want dan komt de vechtersmentaliteit nóg meer naar boven bij Max en krijgt Sergio Perez het moeilijker. Het wordt dan een beetje rommelig daar."

Coronel voorziet sowieso chaos. "Ze hebben maar één vrije training, dus dat is wel lekker qua set-up. Ze kunnen de auto niet finetunen en komen overal onderweg pas achter. Je moet naar grip zoeken terwijl niemand weet waar die ligt, want niemand heeft ervaring op de baan. Het kan heel leuk worden, want ze kunnen risico's nemen. Ik zeg Max, Oscar Piastri en Fernando Alonso op het podium, eventjes lekker rommelig allemaal. De gokfactor zal bij die jongens net wat hoger liggen, want achteraan kan je wat meer risico nemen om naar voren te stormen."

Bekijk hieronder de gehele video!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez