Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'De Vries gaat Tsunoda verpletteren en kan de teamgenoot van Verstappen worden!'

RacingNews365 kon afgelopen zondag al onthullen dat Nyck de Vries volgend seizoen bij AlphaTauri zal gaan rijden. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 vroeg host Joris Mosterdijk zich af of de Fries het volgend jaar beter zal doen dan teamgenoot Yuki Tsunoda.

Na flink wat speculatie of en waar Nyck de Vries volgend jaar in de Formule 1 zal rijden, kon RacingNews365 afgelopen zondag mededelen dat de Nederlander in 2023 voor AlphaTauri zal gaan uitkomen . Bij zijn invalbeurt bij Williams in Monza reed De Vries teamgenoot Nicholas Latifi al direct op afstand. Nu kun je natuurlijk stellen dat Latifi niet bepaald de snelste coureur is, maar Tom Coronel is er zeker van dat de Fries volgend seizoen bij AlphaTauri ook sneller zal zijn dan Yuki Tsunoda. "Hij gaat het zeker beter doen", is Coronel te horen in de Formule 1 podcast van RacingNews365 . "Het is natuurlijk ook de reden dat Helmut Marko met hem in gesprek is gegaan. Hij ziet de kwaliteiten van Nyck en hij ziet de ervaring; dat is een serieuze belangrijke factor." De podcast is onderaan dit artikel te beluisteren. Hieronder gaat het artikel verder.

Een ervaren coureur in de Red Bull-familie

Red Bull kampte een lange tijd met het probleem dat er geen geschikte coureur was in de Red Bull-familie om naast Max Verstappen te zetten. Het lukte zowel Alex Albon als Pierre Gasly niet om de verwachtingen waar te maken, terwijl ze bij opleidingsteam Toro Rosso (nu AlphaTauri) toch zeker wel een degelijke indruk maakten. De Oostenrijkse renstal ging daarom kijken buiten het eigen nest en contracteerde de ervaren Sergio Perez. Daarom past De Vries volgens Coronel nu perfect bij AlphaTauri en zou hij wel eens een goede opvolger kunnen zijn van Perez naast Verstappen. "Als je weer zo'n jonkie neemt, dat is het 'm gewoon niet. Dat gaat hem gewoon niet worden. Het is ook niet voor niks dat Perez naast Max rijdt. En hij is niet voor niks opzoek naar een coureur op het moment dat Gasly weg zou gaan", legt Coronel uit. "Dus haal je dan een rijder uit de Red Bull-pool of ga je dan in gesprek met iemand van buitenaf?" "Dus ik begrijp dat hij hoog op de prioriteitenlijst staat van Helmut Marko en Franz Tost staat. Ja hij rijdt Tsunoda honderd procent voor het snotje! Want er zit gewoon ervaring en slimmigheid in Nyck." Ook F1-kenner Ruud Dimmers ziet kansen voor De Vries om in de toekomst wellicht naast Verstappen te rijden, zo laat hij in de podcast weten. "Als hij dat goed doet en Tsunoda helemaal voor het snotje rijdt, dan liggen er binnen Red Bull altijd weer mogelijkheden." Beluister de gehele podcast hieronder .

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"