Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Dit is de kracht van Red Bull en Verstappen"

Max Verstappen en Red Bull zegevierden afgelopen weekend voor de eerste maal in 2020. Op een warm Silverstone was de combinatie een klasse apart.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De zege kwam vooraf uit de lucht vallen, maar het masterplan van Red Bull en Max Verstappen pakte perfect uit op Silverstone.

"De basis voor deze zege werd gelegd in de kwalificatie. Als zelfs bandenleverancier Pirelli al aangeeft dat ze nog nooit meegemaakt hebben dat iemand zich op de hardste band kwalificeert voor de race, dan zegt dat veel", concludeert F1-journalist Ruud Dimmers in de RacingNews365-podcast.

"De harde band van deze race was de medium van de race ervoor en de medium band waarop Mercedes kwalificeerde was eigenlijk de zachte band van de race ervoor – en die was veel te zacht."

Tom Coronel genoot van het samenspel tussen rijder en team: "Het is in de combinatie met Red Bull, maar als je kijkt naar zijn teamgenoot is Max van een compleet ander level."

"Red Bull durft of sync te denken. Dus compleet anders te denken dan de concurrentie en dat is ook echt Red Bull. Je sterktes proberen te zoeken en dat is zeker niet hetzelfde doen als wat Mercedes doet. Dat is de kracht van Red Bull en Verstappen"

"Je zag heel duidelijk dat Hamilton meer ruimte op de baan nodig had dan Verstappen. Max kon zijn bochten veel makkelijker aansnijden en kwam er beter uit. Je weet dan ook dat hij zijn banden spaart en meer grip heeft. Dan kan je de beste coureur ter wereld zijn, maar als je banden eraan gaan ben je klaar", concludeert Coronel over de bandenproblemen van Mercedes.

Verstappen liet over de boordradio weten dat hij niet als een oud omaatje achter de Mercedessen aan wilde rijden en pakte zijn kans. Dimmers: "Hij voelde zijn banden perfect aan en zorgde ervoor dat hij ze niet over de klif joeg. Bottas probeerde in de slotfase aan te haken en wat druk te zetten op Max, maar zag zijn banden er compleet aangaan."

"Meest opvallende was dat Verstappen op 15 ronden oudere harde banden nog sneller was dan de Mercedessen op nieuwe banden, waarbij Hamilton na vijf rondjes al blaren op zijn banden kreeg."

Ditmaal was het niet alleen Coronel die lyrisch was over Verstappen. De hele wereldpers kwam superlatieven tekort: "Verstappen liet wederom zien dat hij bijzonder is. Sla alle kranten maar open: van de Italiaanse tot en met de Japanse media, iedereen is lyrisch over wat Max heeft gedaan. Dit is ook buiten proporties. Hij kon alles wat hij in zich heeft nu heel duidelijk laten zien."

Luister hieronder de volledige F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"