Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Balende Coronel 'doodziek' van Formule 1-flop

Twintig F1-coureurs, meerdere floppers en enkele toppers. Het podcastpanel van RacingNews365 maakt de balans op na de eerste seizoenshelft. Tom Coronel pinkt ondertussen een traantje weg.

Start Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Welke coureurs waren de flops van de eerste helft van het seizoen? In navolging van F1-expert Ruud Dimmers, die koos voor Carlos Sainz, delen ook Tom Coronel en host Joris Mosterdijk hun mening in de F1-podcast van RacingNews365. Coronel deelt met pijn in het hart zijn flop.

"Ik zal er niet omheen draaien: dat was natuurlijk Nyck de Vries. Ik had meer van Nyck verwacht, maar ik ben niet de enige geweest. Het is niet voor niets dat Helmut Marko voor hem gekozen heeft. Ik begrijp dat hij voor Nyck gekozen heeft, want ik zie hetzelfde ook in hem. In de eerste tien races is het er alleen niet uitgekomen, waar we er wel op gehoopt hadden. Af en toe moet je iets laten zien, laten zien wat er in de toekomst in je zit. Als het te gestaag gaat, dan is dit de Formule 1, is het niet goed genoeg en is het exit", oordeelt hij stellig.

Coronel is er nog steeds van overtuigd dat De Vries uiteindelijk had kunnen presteren, maar hoe dan ook: de Nederlander zal op zijn pootjes terecht komen. "Daar ben ik best wel doodziek van, want ik weet zeker dat hij goed kan scoren in F1. Mocht hij nog een kans krijgen ooit in de koningsklasse, en dan denk ik aan een Alfa Romeo of iets in die richting, dan hoop ik dat maar, maar hij heeft niet het geld. Alleen een cv en alleen met een cv ben je in F1 niet goed genoeg als je de tijd niet krijgt. Daar ben ik dus ziek van, maar misschien is Yuki (Tsunoda, red.) wel veel beter dan we dachten."

"Ik zie echt wel kansen voor Nyck in andere takken van autosport. IndyCar, WEC nog steeds, Formule E. Om Nyck hoeven we ons echt geen zorgen te maken. Hij heeft heus wel een paar zitjes, hij kan gewoon professioneel autoracen en zal zijn geld verdienen. Hetgeen waar je het echter voor gedaan hebt, de Formule 1, dat is wel even balen. Dat is hem net niet gelukt."

Van je voetstuk vallen

Tot slot draagt host Mosterdijk een flop voor: Lance Stroll. "Als je kijkt naar het begin van het seizoen, dan was het de Aston Martin die mee kon strijden voor de podiumplekken. Als we dan kijken naar wat Stroll, het zoontje van, kon in dezelfde auto als Fernando Alonso..."

Dimmers neemt het met een knipoog op voor de Canadees en wijst op het ongeluk dat Stroll aan het begin van het jaar heeft gehad. "Hij was natuurlijk wel gevallen. Eerst van zijn fiets, daarna van zijn voetstuk! Heroïsche optredens van Stroll in de eerste races", klinkt hij cynisch.

"Natuurlijk wordt hij altijd een beetje weggezet als een aparte jongen, wat hij in veel opzichten misschien ook is, maar nu wordt hij ook door Alonso neergezet als toekomstig wereldkampioen. Fernando, dit kan je gewoon niet menen... Zet 'm in de Red Bull en dan moeten we schaterlachen om wat Stroll laat zien. Stroll staat net in de top tien en heeft een derde van de punten van Alonso, die op P3 staat in het klassement."

Het podcasttrio eindigt met nog wat eervolle vermeldingen voor de titel flop van het jaar. "Ik vind Bottas teleurstellender dan Zhou", roept Dimmers als de naam van de Chinees valt. "Magnussen rijdt ook als brandhout, Sargeant is een rookie", aldus Dimmers, waarna Coronel hem onderbreekt. "Russell valt ook tegen. Kijk eens wat daar is gebeurd."

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap