Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coronel droomt van baanbrekend rijdersduo met Verstappen: "Vuurwerk!"

Alle Silly Season-puzzelstukjes zullen snel op hun plek vallen nu Carlos Sainz zijn toekomstplannen bekend heeft gemaakt, maar leidt het ook tot de ideale grid? Tom Coronel en Ruud Dimmers werpen hun blik op het vraagstuk in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast.

XPB 1298853 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Nu Carlos Sainz na al die maanden wikken en wegen eindelijk bekend heeft gemaakt voor welk team hij vanaf 2025 zal rijden, is er eindelijk ruimte voor de andere teams om alle overgebleven stoeltjes te verdelen onder de overige kanshebbers. Toch zal er in de voorhoede waarschijnlijk maar weinig veranderen de komende maanden. Max Verstappen blijft bij Red Bull, het rijdersduo van Ferrari is al even bekend en bij Mercedes lijkt de nieuwe teamgenoot van George Russell ook al klaar te staan. 

Weinig verschuivingen wat de topcoureurs betreft, maar echt vreemd is dat verder niet. Er is immers geen reden om iets te repareren als het gewoon naar behoren werkt en dat snappen de topteams als geen ander. Toch zal iedere Formule 1-fan zich soms weleens afvragen hoe de Formule 1 eruit zou zien als geld en politiek geen rol zouden spelen binnen de koningsklasse van de autosport. Als geen enkel risico te groot zou zijn voor de teams, hoe zou de grid er dan uit komen te zien?

In de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken autocoureur Tom Coronel en Formule 1-kenner Ruud Dimmers hun meest ideale grid, inclusief enkele opmerkelijke namen. Dimmers weet honderd procent zeker waar hij Verstappen naartoe zou sturen: "Ik zou hem in de Mercedes zetten en daar zou ik Andrea Kimi Antonelli (Formule 2-coureur, red.) naast zetten. Dan zouden de oude Max en de nieuwe Max, want dat is Antonelli volgens sommigen, naast elkaar rijden! Hebben we die discussie ook meteen gehad."

Ook voor Ferrari en Mercedes valt de keuze van Dimmers op enkele toch onverwachte namen. "Bij Ferrari zou ik Hamilton inderdaad neerzetten, maar ik zou Lando Norris er dan naast zetten. Dan kunnen de twee Britten daar strijden om de kroon! Maar dan... Wie is er nou nog een typische Red Bull-coureur? Red Bull zonder Max is niet veel meer, hoor. Dan kan je daar net zo goed Carlos Sainz neerzetten, met Liam Lawson ernaast. Je gaat daar toch niet winnen zonder Max."

Ook Coronel heeft ongeveer dezelfde namen in gedachten, al zou hij zijn ideale Formule 1-grid net iets anders vormgeven dan Dimmers. "Ik zou Yuki Tsunoda en Lawson samen bij Red Bull zetten. Antonelli en George Russell kunnen dan naar Mercedes en dan is er bij Ferrari ruimte om Hamilton en Verstappen naast elkaar te zetten. Hamilton en Max in één team, dat is haast hetzelfde als Alain Prost en Ayrton Senna. Dat zou echt vuurwerk zijn!" 

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"