Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Er is maar één manier om Verstappen te bedreigen voor WK-titel"

McLaren heeft de laatste tijd een flinke inhaalslag gemaakt en lijkt nu zelfs de snelste auto te hebben van het hele F1-veld. Coureur en analist Tom Coronel en Formule 1-kenner Ruud Dimmers bespreken het in de Formule 1-podcast van RacingNews365 en beantwoorden de vragen of er nog een échte strijd om de wereldtitel losbarst.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

McLaren stond er begin dit jaar een stuk beter bij dan een jaar geleden, maar kon nog niet gelijk om de podiumplekken vechten. Dat is nu wel anders, want het team uit Woking won eerder dit jaar al een Grand Prix met Lando Norris in Miami. Is McLaren nu beter dan Red Bull Racing en Ferrari? F1-kenner Ruud Dimmers en coureur en analist Tom Coronel bespreken het in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

"Ik denk dat het afhankelijk is van het circuit. Daarom ben ik heel benieuwd naar Canada en ik ben ook benieuwd naar de hoge snelheid, die Red Bull natuurlijk in het verleden had. De Red Bull vloog over de rechte stukken", zo begint Dimmers zijn verhaal.

"Barcelona, Silverstone en Spa zijn de races waar je echt kan zien hoe een auto het overall goed doet", zo neemt Coronel het over. "Dat zijn de circuits waar je echt de setups kunt veranderen en de sweet spot kan raken. We hebben vorig jaar op Silverstone gezien dat McLaren natuurlijk erg goed ging. Ik durf wel te zeggen dat McLaren de sweet spot inderdaad aan het finetunen is. Het is een Ferrari, een McLaren of een Red Bull. De rest is veldvulling", aldus Coronel.

'Niemand zo constant en handig'

Maar wie is dan de grootste bedreiging voor Max Verstappen? "Norris is gewoon de grote concurrent van Verstappen op dit moment. Misschien ook de enige concurrent", zo antwoordt Dimmers. Moet Verstappen dan ook niet naar Leclerc kijken? "Nee. Leclerc begint wel beter te draaien, maar Norris vind ik wel de man die meer gerijpt is. Hij is rustiger, hij is constant en mentaal wat sterker. Dat wordt voor Max de grootste concurrent voor de wereldtitel", zo gaat Dimmers verder. 

Coronel kan zich daar niet echt in vinden. "McLaren heeft die constantheid niet. Die zie ik wel terugkomen bij Ferrari. dat is net even een hoger level. De grootste concurrent voor het wereldkampioenschap is niet Lando Norris, maar dat blijft Leclerc. Het is niet voor niks waarom hij af en toe in de nek van Verstappen zit te hijgen." 

"Het is net de constantheid die hij moet vinden en hij moet een beetje mazzel moeten hebben dat de Red Bull af en toe een beetje minder goed gaat. Dat is de enige manier. De fouten die hij hier vroeger heeft gemaakt, die kan hij niet weer maken. Dat je op kop rijdt op Paul Ricard en de Ferrari in de muur hangt, de enige muur die er is. Mijn gevoel zegt echt wel dat een Ferrari op een hoger level zit dan McLaren", zo vervolgt Coronel.

De slotvraag is dan: gaan we een echte uitdager hebben voor Max Verstappen? "Nee, nee. Er is niemand zo constant en zo handig. Ze hebben maar op één manier een kans en dat is als Max uitvalt. Anders hebben ze geen kans", zo sluit Coronel af.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"