Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel gaat voor vliegende start bij tweede seizoenshelft WTCR

Na een lange zomerstop van ruim twee maanden maakt Tom Coronel zich op voor de slotfase van het WTCR-seizoen. Een jaar dat moeizaam begon, maar de Honda-coureur ziet mogelijkheden in de komende races.

Voor aanvang van het seizoen ging routinier optimistisch voor 3-3-3. Drie zeges, drie tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Tot op heden zat een podiumplaats er nog niet in, maar in gesprek met Racingnews365 laat Coronel weten dat zijn seizoen nu pas 'echt' begint. "Ik heb mega veel zin in de komende races in China. We verblijven daar twee weken lang met eerst de race op het circuit van Ningbo en vervolgens op het Wuhan Street Circuit."

"Er is een hoop veranderd binnen het team. Ik heb nu twee engineers tot mijn beschikking, iets wat goed uitpakte bij de race in Slowakije. We hebben een paar technische zaken aangepast wat in mijn voordeel zou moeten werken. Met alleen hard rijden kom je er op een gegeven ogenblik niet meer, maar we zien nu nieuwe mogelijkheden om een aantal keer goed te scoren." Aan het circuit van Ningo bewaart Coronel goede herinneringen, hoewel het weer een cruciale rol speelde vorig jaar: "Vorig jaar was er heel veel regen in Ningo. Dat was dramatisch, de tweede race werd zelfs ingekort. Het is een heel leuk circuit met de nodige hoogteverschillen. Ik heb er echt zin in!" Tom Coronel heeft een nieuwe teamgenoot bij het Honda-team van Boutsen. Enkele jaren geleden boterde het niet goed tussen de Nederlander en Ma Qing Hua. De Chinese coureur blokkeerde Coronel tijdens de kwalificatie voor de WTCC-race in Vila Real. Een withete Coronel kwam zelfs verhaal halen bij Ma. De beelden bekijk je hieronder:

xmCFj4r03B8

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"