© David Noels

Nieuwsoverzicht

Coronel geniet van WTCR: 'Ik ga dit jaar zeker races winnen'

11 apr. 2018 10:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Het WTCR-kampioenschap is afgelopen weekend van start gegaan in Marrakesh. Tom Coronel pakte zijn eerste puntje, maar de lat ligt veel hoger. Desondanks genoot de Nederlander van het 'ouderwetse' racen. Racingnews365 sprak met Coronel over zijn raceweekend.

'Eindelijk weer eens écht racen!'

De WTCR-klasse is de opvolger van het bekende WTCC. In het nieuwe kampioenschap staan 26 coureurs aan de start en wordt gedurende tien raceweekenden bepaald wie de kampioen van 2018 wordt. Ieder raceweekend bestaat uit drie races, die bol staan van de actie. 

Voor de eerste race van het seizoen stond Tom Coronel aan de start in Marrakech. Een stratencircuit waar de gevaren op de loer liggen. Dat werd al snel duidelijk, want bij de start van de eerste race ging het al direct mis. Samen met Racingnews365 blikt Tom Coronel terug op het eerste weekend.

"Het was een super weekend. Eindelijk weer eens ECHT racen! Ik heb genoten van dit weekend. De races waren super vet, het veld zat dichtbij elkaar en iedereen was laaiend enthousiast", aldus Coronel.

Qua performance kan het nog beter erkent Tom. In zijn Honda van Boutsen Ginion Racing pakte hij slechts een puntje in drie races. 

"Het veld zit zo ontzettend dicht bij elkaar. Ik miste de top 10 kwalificatie op zeven duizendsten! Dat bepaalt dan ook gelijk de rest van je weekend. Zit je net aan de goede kant van de streep dan heb je kansen op een prachtig weekend, nu was dat net niet het geval."

Eindelijk weer eens ECHT racen! Ik heb genoten van dit weekend!
Tom Coronel
© David Poels

Een tiende plaats als beste resultaat stemt Coronel nog niet tevreden, maar er is nog volop ruimte om progressie te boeken. De routinier is het aan zijn stand verplicht om mee te doen voor de podiumplaatsen.

"Ik ga dit jaar zeker races winnen, daar ben ik van overtuigd. Dit was pas het eerste weekend en we reden op een stratencircuit. Ik heb lekker gereden en een foutje gemaakt in de eerste race."

"Verder verwacht ik dat er nog wel wat veranderingen worden doorgevoerd vanuit de organisatie om het veld nog wat compacter te krijgen. Hier was Hyundai een halve seconde los van het veld en dat is niet de bedoeling."

In het weekend van 28 en 29 april staat Coronel aan de start op de Hungaroring in Hongarije. De fans kunnen tijdens het Pinksterweekend van 19 tot 21 mei genieten van het WTCR op het circuit van Zandvoort.

Bekijk hieronder de spectaculaire beelden van Tom Coronel in actie tijdens de races op het circuit van Marrakech.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen