Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel genoot van Verstappen en Leclerc: "Zelfs als coureur dacht ik: 'wat doen jullie?'"

De eerste wereldtitel is binnen voor Max verstappen, maar in 2022 lijkt de strijd om nummer twee 'gewoon' door te gaan. Tom Coronel heeft genoten van Verstappens eerste overwinning van het seizoen en blikt terug op de slimme spelletjes in Djedda.

MP9 6324
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc voor de overwinning in Saoedi-Arabië ging door tot de allerlaatste ronde. De coureurs van Red Bull en Ferrari gingen tot het gaatje, maar uiteindelijk won Verstappen het duel. Leclerc staat echter nog altijd voor in de WK-stand na een dominante race in Bahrein.

Tom Coronel geniet van de strijd tussen de twee coureurs. In de nieuwste podcast van RacingNews365 blikt hij tezamen met F1-expert Ruud Dimmers terug op het titanenduel in Djedda. "Zelfs als rijder dacht ik: 'Hé? Wat zijn ze hier aan het doen?'"

"Dit was de kracht en de slimheid gecombineerd! Er werden hele slimme spelletjes gespeeld ten opzichte van wie zich waar positioneerde voor de DRS-lijn. Dit is wel wat je wil zien: twee verschillende teams en twee jonge rijders. Ik wil niet zeggen nieuwe namen, maar het zijn wel namen die toch weer leuk zijn om vooraan te hebben. Niet altijd hetzelfde standaard verhaal. Deze race was écht bloedstollend."

Was Verstappen of Leclerc de betere coureur?

Verstappen won uiteindelijk het gevecht op het stratencircuit, maar Leclerc heeft volgens Dimmers ook enorm goed gepresteerd. "Hij was misschien zelfs wat slimmer dan dat Max was. Max rijdt wat meer met zijn hart", analyseert hij. "Al past hij zich ook weer erg snel aan aan het gevecht. Ik heb genoten!" Coronel vindt het lastig om een kant te kiezen: "Zowel van Leclerc als van Max was het slim."

Bij de herstart ging het er volgens de Viaplay-analist hard aan toe. "Max ging er naast rijden, dan kan Leclerc ook zijn banden niet echt opwarmen. Max bleef er bewust een beetje naast, een beetje plagen. Dan zit de ander toch een beetje in de spiegels te kijken. Uiteindelijk was Leclerc ook weer zo slim om Max op het vuile gedeelte te drukken.

"Toen dacht ik: 'Jongens, wat zijn jullie aan het doen? Jullie zijn alleen maar met elkaar bezig, maar er komt ook nog een herstart!' Ik vond het een mooi kat- en muisspel wat ze met elkaar hebben gespeeld tijdens de gehele race."

De titanenstrijd gaat door

Vooral in de slotfase van de race was het enorm spannend tussen Leclerc en Verstappen. "Die rondes waren echt genieten", aldus Dimmers, die bekijkt hoe enorm vaak de twee al met elkaar in gevecht zijn. "Ik denk dat Max al een stuk of zes inhaalacties heeft uitgevoerd. Je zag in Djedda een duidelijk verschil tussen Ferrari en Red Bull. Ferrari heeft de sterkere motor, waardoor Red Bull maar één kans had en dat was rijden met minder vleugel."

Dit pakte goed uit voor de Limburger. Op het lange rechte stuk kon Verstappen met meer snelheid de winnende inhaalactie maken. Hij wachtte hiervoor tot het einde van de race doordat hij wat kalmer is geworden, zo beargumenteert Coronel. "Normaal gesproken zien we Max altijd aanvallen, altijd!"

"Nu leek hij tijdens de race even te blijven zitten en even te kijken wat er zou gaan gebeuren. Dat vond ik een hele vette move, want de prijzen worden uiteindelijk verdeeld aan de finish en niet aan het begin van de race. Ik zie hem daar zo af en toe wel eens te fel zijn."

Kort samengevat hebben Coronel en Dimmers genoten van de race in Saoedi-Arabië: "De twee hebben een megarace gereden! Ik flipte bijna!"

Beluister de gehele RacingNews365 Formule 1-podcast hieronder!

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x