Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Coronel: "Hamilton is er klaar mee bij Mercedes"

Met een zevende plek in Bahrein en een P9 in Saoedi-Arabië heeft Lewis Hamilton zeker niet de seizoenstart waar hij op had gehoopt in zijn laatste jaar bij Mercedes. Volgens Tom Coronel telt de 39-jarige Brit af naar het moment dat hij voor Ferrari gaat rijden in 2025, zo zegt hij in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Mercedes was niet vooruit te branden tijdens de tweede Formule 1-race van het jaar. George Russell pakte de zesde plaats, maar reed rondenlang achter de Aston Martin van Fernando Alonso aan. En Lewis Hamilton probeerde via een alternatieve strategie naar voren te komen, maar na zijn late pitstop kwam de Brit achter Lando Norris terecht en finishte de zevenvoudig wereldkampioen op de negende plek.

Mercedes levert naast het eigen fabrieksteam ook motoren aan McLaren, Aston Martin en Williams. Tom Coronel zag dat een aantal klantenteams voor het eigen fabrieksteam stonden aan het einde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

"Als je kijkt naar het aantal Mercedes-motoren in de top tien, doen ze het nog helemaal niet zo verkeerd. Maar wat pijnlijk is, is dat de andere auto's voor de fabrieksauto's staan. En dat doet serieus pijn. Piastri eindigt op P4 en volgens mij rijdt hij met een Mercedes-motor. Auw, auw, auw! Hoe denk je dat dat in Duitsland wordt besproken? Dat is de meest pijnlijke", zo laat Coronel weten in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

'Heel negatief praten'

Aan het einde van het seizoen gaat er het een en ander veranderen bij Mercedes met het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari. En dat zal ongetwijfeld tijdens het seizoen ook al mee gaan spelen bij zowel de coureur als het team. Coronel zag dat al tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië bij de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik zag Lewis ook heel negatief praten en de houding die hij heeft, hij zit niet meer in de modus dat hij alles kan winnen. In dat geval zeg ik wel: Lewis is er klaar mee, die zit af te tellen naar het moment dat hij naar Ferrari gaat, want hij ziet Charles Leclerc een podium pakken", Coronel.

Formule 1-kenner Ruud Dimmers gaat in op de ontwikkeling, of de juist missende vooruitgang bij Mercedes. "Het is voor Mercedes wel pijnlijk dat ze het weer totaal niet voor elkaar hebben. Met een compleet andere auto en een hele andere filosofie hebben ze min of meer dezelfde problemen. De downforce is veel te laag en ze hebben nog steeds last van het stuiteren van de auto. Ik verbaas me erover dat ze echt geen steek dichterbij gekomen zijn. Aan het einde van vorig jaar zaten ze er voor je gevoel beter bij dan nu, maar is het dan een misstap geweest om zo radicaal te gaan veranderen?", vraagt Dimmers zich hardop af.

Coronel gaat daarna verder. "In Bahrein zeiden ze nog: we hebben een koelingsprobleem, maar daar was het maar 18 graden. Ze hebben het basisidee van de auto niet op orde in vergelijking met de rest. Maar als je ook naar de topsnelheid keek in vergelijking met de McLaren, want we hebben Norris daarvoor een hele tijd zien stoeien, dan mag je heel duidelijk zeggen dat McLaren met meer downforce rijdt, want anders had je op zijn minst dezelfde topsnelheid."

"En bij Lewis was het precies andersom, want in het hogesnelheidsgedeelte zag je de McLaren verdwijnen en Lewis was mega aan het mopperen, maar bij de eerste bocht zat hij eigenlijk op de kont van Norris. Ze kozen voor een hele andere strategie en set-up en mijn inziens hebben ze daar de plank misgeslagen", zo sluit Coronel af.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training