Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel heeft onmogelijk advies voor Ferrari: "Kaap Verstappen bij Red Bull weg voor 5x de prijs"

Tom Coronel zag hoe bij Ferrari tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna de kenmerkende chaos van weleer weer terugkeerde, terwijl Max Verstappen één en al rust en kalmte uitstraalde. Hij heeft dan ook een hopeloos onmogelijk advies voor de Scuderia.

Leclerc Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

We zagen Max Verstappen tijdens de vrije training één keer even rechtdoor gaan in de chicane, maar los daarvan zette de Red Bull-coureur werkelijk geen stap verkeerd. Hij hengelde de overwinning binnen met een rust waar je u tegen zegt. Bij Ferrari, en in het bijzonder bij zijn coureurs, was dat wel anders. Tom Coronel zag de Italiaanse krantenkoppen dan ook al voor zich.

"Ik ben zó benieuwd naar die krantenkoppen. Mijn gevoel zegt dat daar heel groot staat 'Koop die Verstappen weg bij Red Bull'", zo begint Tom Coronel in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365. Coronel weet zelf hoe onmogelijk dat klinkt, maar wat kan Ferrari anders, zo vraagt hij zich hardop af.

"Ook al kan dat niet, alles is te koop. Betaal dan maar vijf keer zijn prijs, want dat is de enige manier waarop Ferrari toch een beetje rust kan hebben dit jaar."

De autocoureur weet dat de klap die Verstappen en Red Bull uitdeelden hard aankomt: "De verrassing is dat Red Bull het in Italië, home ground van Ferrari, doet. Dat is echt de KO (knock out, red.) op de neus van Ferrari. Deze doet echt heel erg pijn."

Verstappen is nog veel meer geld waard

Red Bull floreerde en dat maakt dat het Nederlandse publiek volgens F1-kenner Ruud Dimmers ook weer opveerde: "Voor Nederland was dit de leukste race van het jaar. Het was de perfecte Grand Prix, het perfecte weekend. Iedereen liep al half depressief rond en nu ziet iedereen het weer zitten."

"Zelfs Tom Coronel werd al een beetje neerslachtig en ook hij is nu weer helemaal terug", oppert Dimmers. En als Coronel al zorgen had over het vormpeil van Red Bull, dan was daar tijdens de race zelf geen sprake meer van. Coronel was nergens ongerust over, omdat hij een Verstappen zag die de boel onder controle had.

"Ik zie wat voor rijstijl hij heeft en welke rust hij uitstraalt. Dat is voor een rijder zo knap en daarmee toont hij wéér aan dat hij nóg veel meer geld waard is. Kijk naar Leclerc. Die verprutst het, terwijl er niks meer te verprutsen viel. Geen idee wat hij aan het doen was, maar dit was volgens mijn boekje een gevalletje 'zuurstoftekort in de helm'."

Overigens, als Tom Coronel vraagt, draaien wij! De krantenkoppen in Italië.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen