Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel heeft onmogelijk advies voor Ferrari: "Kaap Verstappen bij Red Bull weg voor 5x de prijs"

Tom Coronel zag hoe bij Ferrari tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna de kenmerkende chaos van weleer weer terugkeerde, terwijl Max Verstappen één en al rust en kalmte uitstraalde. Hij heeft dan ook een hopeloos onmogelijk advies voor de Scuderia.

We zagen Max Verstappen tijdens de vrije training één keer even rechtdoor gaan in de chicane, maar los daarvan zette de Red Bull-coureur werkelijk geen stap verkeerd. Hij hengelde de overwinning binnen met een rust waar je u tegen zegt. Bij Ferrari, en in het bijzonder bij zijn coureurs, was dat wel anders. Tom Coronel zag de Italiaanse krantenkoppen dan ook al voor zich. "Ik ben zó benieuwd naar die krantenkoppen. Mijn gevoel zegt dat daar heel groot staat 'Koop die Verstappen weg bij Red Bull'", zo begint Tom Coronel in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365. Coronel weet zelf hoe onmogelijk dat klinkt, maar wat kan Ferrari anders, zo vraagt hij zich hardop af. "Ook al kan dat niet, alles is te koop. Betaal dan maar vijf keer zijn prijs, want dat is de enige manier waarop Ferrari toch een beetje rust kan hebben dit jaar." De autocoureur weet dat de klap die Verstappen en Red Bull uitdeelden hard aankomt: "De verrassing is dat Red Bull het in Italië, home ground van Ferrari, doet. Dat is echt de KO (knock out, red.) op de neus van Ferrari. Deze doet echt heel erg pijn."

Verstappen is nog veel meer geld waard

Red Bull floreerde en dat maakt dat het Nederlandse publiek volgens F1-kenner Ruud Dimmers ook weer opveerde: "Voor Nederland was dit de leukste race van het jaar. Het was de perfecte Grand Prix, het perfecte weekend. Iedereen liep al half depressief rond en nu ziet iedereen het weer zitten." "Zelfs Tom Coronel werd al een beetje neerslachtig en ook hij is nu weer helemaal terug", oppert Dimmers. En als Coronel al zorgen had over het vormpeil van Red Bull, dan was daar tijdens de race zelf geen sprake meer van. Coronel was nergens ongerust over, omdat hij een Verstappen zag die de boel onder controle had. "Ik zie wat voor rijstijl hij heeft en welke rust hij uitstraalt. Dat is voor een rijder zo knap en daarmee toont hij wéér aan dat hij nóg veel meer geld waard is. Kijk naar Leclerc. Die verprutst het, terwijl er niks meer te verprutsen viel. Geen idee wat hij aan het doen was, maar dit was volgens mijn boekje een gevalletje 'zuurstoftekort in de helm'." Overigens, als Tom Coronel vraagt, draaien wij! De krantenkoppen in Italië .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"