Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel hekelt lage waardering Verstappen: 'Hij heeft de F1 nieuw leven ingeblazen!'

In de nieuwste RacingNews365 podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk onder andere de invloed van Max Verstappen in de Formule 1. Coronel is het net als Verstappen zelf totaal niet eens met een bepaalde score die de Red Bull-coureur kreeg.

Verstappen rain canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De makers van de nieuwe Formule 1 2022 game hebben zowel Max Verstappen Lewis Hamilton een score van 94 uit 99 gegeven, de hoogste rating van de grid. Dat wil zeggen dat ze op het moment gemiddeld gezien even goede coureurs zijn (volgens de makers). Deze algemene rating is gebaseerd op vier verschillende aspecten waarin Verstappen en Hamilton soms wel van elkaar verschillen. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken coureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk deze vergelijking.

"Dat kan ik me heel goed voorstellen na de hele hype van vorig jaar", begint Coronel. "Het is natuurlijk the all time best tegenover het kleine brutale aapje uit Nederland. Die hebben elkaar naar een hoger level getrokken."

Dimmers sluit zich daarop aan, maar ziet iets opvallends in de losse scores van Verstappen die de uiteindelijke algemene score vormen. "Max scoort hoger op pure snelheid en de racecraft (de capaciteit om in te halen), alleen minder op ervaring en awareness."

Verstappen scoort op awareness namelijk 79 uit 99. Toen deze aan de coureurs van Red Bull bekend werd gemaakt grapte Sergio Perez meteen met de Nederlander: "Ben je te vaak in de problemen gekomen?" Ook de Nederlander zelf was het niet eens met de score. "Ik weet niet wie dit heeft beslist, maar ik zal een hartig woordje met hem spreken", zei Verstappen met een lach. "Ik verdien duidelijk hoger dan dat."

'Verstappen lijkt daarin op Alonso'

Coronel kan zich ook niet vinden in de gegeven awereness-score aan Verstappen. Hij is van mening dat de Limburger de Formule 1 daarin juist verandert heeft. "Ik vind dat hij daarin hoger verdient. Er zijn zelfs regels naar hem vernoemd zoals 'De Verstappen-regel', het niet bewegen in de remzone."

Voor de tijd van Verstappen waren de 'Formule 1-coureurs een beetje ingedut', aldus Coronel. "Door Verstappen is iedereen een soort van wakker geworden." De felheid van de Nederlander wordt daarin onterecht veroordeeld, zo legt Viaplay-analist uit. "De felheid die hij toonde tijdens de races, een beetje wat Fernando Alonso ook altijd heeft, dat zie je nu wel terug bij meerdere rijders. Ze moeten nu allemaal iets extra's geven. Dat zie je heel duidelijk en dat is dankzij Max."

Opvallend is dat ook Alonso, ondanks de enorme bak aan ervaring, ook 'laag' wordt beoordeeld op awareness; een score van 78.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"