Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Het ziet er echt goed uit voor Verstappen en Red Bull"

Waar een flink aantal Formule 1-fans de Grand Prix van Abu Dhabi niet zien als een waardige afsluiter voor het seizoen, heeft autocoureur Tom Coronel juist zin in de wedstrijd op het Yas Marina Circuit. Coronel is van mening dat het circuit zich als geen ander leent voor inhaalacties en dat een startplek achterin niet einde wedstrijd hoeft te betekenen. De laatste race van het seizoen vormt voor Max Verstappen de kans om nog eenmaal te vlammen.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi 2018
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 denkt Tom Coronel direct terug aan de Grand Prix van Abu Dhabi van 2016, waar de wedstrijd van Max Verstappen direct gedoemd leek te zijn na een spin in de openingsronde. De Nederlander wist zich op het circuit in de Verenigde Arabische Emiraten echter knap terug te knokken naar de vierde positie.

"Ik was er drie jaar geleden bijvoorbeeld, toen zat ik met Jos Verstappen boven op het dakterras en spinde Max bij de start van de race. Jos vloog hierop een meter uit zijn stoel, maar ik zei juist dat Max ons een vette race ging laten zien. En dat gebeurde ook!", zo herinnert Coronel.

Verstappen bezet momenteel de derde plaats in het WK, met een voorsprong van elf punten ten opzichte van Charles Leclerc. Coronel vindt het jammer dat het seizoen ten einde loopt, maar ziet ook veel kansen voor het volgende seizoen: "Aan de ene kant is het afscheid nemen van het seizoen, aan de andere kant kijk ik ook erg uit naar 2020 omdat het er nu toch echt wel goed uit begint te zien."

"Max proeft meer kansen dan aan het begin van het seizoen. Dan zie je ook dat hij net wat feller wordt en meer de aanval inzet. Dat maakt de allerlaatste race op beeld natuurlijk erg gaaf", zo vervolgt Coronel.

Het Yas Marina Circuit is het duurste circuit van de Formule 1-kalender. De aanleg van het ultra moderne circuit kostte meer dan 600 miljoen dollar. De race gaat van start bij het invallen van de duisternis en finisht met prachtig vuurwerk.

"Het is een circuit waar je goed kunt inhalen. Die lange rechte stukken heb je nodig, anders is het net zo'n baan als Monaco waar je gewoonweg niet kunt inhalen. Daar is het kwalificatie en strategie, hier kun je tenminste van achteren naar voren rijden", aldus Coronel, die verwacht dat Verstappen het dit weekend als enige op zal kunnen nemen tegen de auto's van Mercedes.

Coronel erkent dat autosport in het Midden-Oosten weinig tot geen geschiedenis heeft, maar dat maakt de race niet per definitief minder interessant. "Het is eigenlijk geen plek waar Formule 1-historie zit, maar de organisatie probeert wel een hype te creëren. En om eerlijk te zijn, voelde ik die wel toen ik daar was. Met dat vuurwerk bij de finish, een groot concert achteraf, etc, er hing echt een typische F1-sfeer daar."

Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid vooruit op de GP van Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen