Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Coronel houdt slag om de arm over GP van Nederland: "Niet zonder fans"

Door de Grand Prix van Nederland te verplaatsen na het najaar hoopt men bij Liberty Media dat de race op Zandvoort in een vol huis kan worden georganiseerd. De kans dat dit mogelijk is, wordt zo een stuk groter, maar toch blijft de kans bestaan dat Max Verstappen en Co. het met minder toeschouwers moeten doen.

Zandvoort Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In tegenstelling tot vorig jaar is nu het plan dat de Grand Prix van Nederland in het najaar wordt gereden. De race op Zandvoort staat voor volgend seizoen gepland op 5 september, wat de kans groter maakt dat op het circuit in de duinen straks alle stoeltjes bezet zijn. Door het nieuwe coronavirus is de kans groter dat dit in september mogelijk is dan in mei 2021, wanneer de race oorspronkelijk gepland stond.

Toch moet men nog wel een kleine slag om de arm houden, zegt Tom Coronel in de Formule 1-podcast van RacingNews365. "We weten ook nog niet of het in september gaat lukken, maar daar gaan we wel van uit gezien de ontwikkelingen momenteel. Ik vind het een hele goede beslissing. Ik heb altijd geroepen dat je zonder publiek niet moet racen op Zandvoort."

Coronel hoeft alleen maar te kijken naar de Europese Formule 1-races om te weten dat de Nederlandse GP niet zonder fans kán: "Kijk naar de tribunes op Hockenheim, op Spa en in Oostenrijk: daar zitten meer Nederlanders dan Duitsers, Belgen of Oostenrijkers. Dan weet je al dat je een Grand Prix moet rijden met Nederlands publiek."

In een uitverkocht huis zou het natuurlijk leuk zijn voor het publiek als het ideale scenario zich ontvouwt. "Als je de regisseur bent van deze film laat je natuurlijk Max Verstappen winnen op Zandvoort", zegt Coronel. "Dan heb je echt een festival." De coureur heeft dat zelf al eens meegemaakt. "Tijdens die grote evenementen van vroeger, dat men bijvoorbeeld tijdens de Marlboro Masters met zijn allen staat te springen en de wave doet. Dat effect moet je hebben."

Voor Red Bull is 2020, als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was, een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?