Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: “Ik ben niet de voorzitter van de Verstappen fanclub”

Tom Coronel krijgt van zijn criticasters met regelmaat te horen dat hij te positief zou zijn over Max Verstappen. Sommigen noemen hem zelfs de ‘voorzitter’ van de Verstappen fanclub.

Verstappen fans
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Autocoureur Tom Coronel staat bekend om zijn uitgesproken mening. Daarin schuwt hij het niet om zich positief of juist kritisch uit te laten over de prestaties van de diverse coureurs. Over Max Verstappen is Coronel overwegend positief, en soms tot in tranen geroerd, iets dat hem de bijnaam ‘voorzitter van de Verstappen fanclub’ opleverde.

“Ik weet dat sommigen me de voorzitter van de Max fanclub noemen, maar dat ben ik niet. Ik ben autocoureur en weet hoe lastig het is om als coureur het verschil te maken, iets dat Verstappen wel lukt. En waarom lukt het hem wel? Hij heeft iets dat andere coureurs niet hebben", licht Tom Coronel in gesprek met RacingNews365 toe.

De afgelopen twaalf maanden finishte Verstappen iedere race in de top vijf, iets dat geen enkele andere coureur lukte. In alle races dat zowel de Nederlander als zijn teamgenoot de finishte bereikte, werd hij in deze 21 races slechts éénmaal verslagen. Daarvoor was de ‘hulp’ van Sebastian Vettel voor nodig, die de Red Bull-coureur in Engeland van de baan ramde, waardoor Pierre Gasly voor hem finishte.

“Als je als coureur naast Verstappen plaats moet nemen dan heb je gewoon een probleem. Gasly ondervond dat ook en dan wordt je dol in je hoofd. Het is niet voor niets dat Ricciardo naar Renault ging, dat was echt niet omdat hij daar een mooie toekomst zag”, aldus Coronel die de Australiër eieren voor zijn geld zag kiezen.

“Als het verschil met Max zo groot is dat je een halve seconde per ronde tekort komt of 35 tot 40 seconden per race, dan maakt dat je gek. Je gaat het dan in alles zoeken en probeert echt alles, zoals het kopiëren van zijn setup, maar zelfs dan kom je nog tekort. Dat is heel simpel: dat ligt aan het poppetje, dat kan je niet kopen of trainen.”

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken