Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Ik hoop dat Hamilton zijn achtste titel pakt, dán kan hij zijn tas pakken"

Het lukte Lewis Hamilton in 2021 niet om geschiedenis te schrijven en zijn achtste wereldtitel te veroveren, maar volgens Tom Coronel gaat dit hem in de nabije toekomst wel lukken. Althans, dat hoopt de Nederlander. Daarna is het tijd voor pensioen.

Lewis Hamilton rijdt al sinds 2007 onafgebroken in de Formule 1. De Mercedes-coureur is inmiddels een van de allergrootste coureurs aller tijden met maar liefst zeven wereldtitels. Het record van Michael Schumacher verbreken en acht titels binnenslepen lukte hem echter nog niet in 2021. Komend seizoen heeft de Brit hier weer een kans voor, al is het door de veranderde technische reglementen nog maar de vraag of Hamilton en Mercedes een serieuze kans maken op de wereldtitel. In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 heerst dan ook verdeeldheid bij het antwoord op de vraag: gaat Hamilton een achtste wereldtitel veroveren? Tom Coronel hoopt in ieder geval van wel, al waarschuwt de Viaplay-expert voor de ijzersterke Max Verstappen. "Max is nu de held", zo trapt hij af. "Ik zeg dan ook niet dat Lewis dit jaar wereldkampioen wordt, maar ik hoop wel dat hij die achtste titel pakt." "Dat heeft er alles mee te maken dat hij dan alle records heeft verbroken", voegt Coronel daar wel aan toe. "Dan is het tijd om je tas in te pakken en een nieuw persoon te verwelkomen. Dat is de enige reden waarom ik zeg: titel winnen, weg."

Hamilton wordt getriggerd door Verstappen

Coronel verwacht echter niet dat Hamilton ineens is uitgeblust en geen kans meer maakt op één of meerdere wereldtitels. "Voorlopig is hij nog niet op. Hij wordt juist zelfs getriggerd door Max!" F1-expert Ruud Dimmers beargumenteert dat Hamilton mogelijk al wel zijn hoogtepunt heeft bereikt. "Op een gegeven moment is het op." "Helmut Marko zei ook al: 'Bij Lewis gaat het gewoon langzaam naar beneden'. Waar ik vooral benieuwd naar ben, dat is naar de prestaties van George Russell. Als je ze allebei laat racen, dan gaan die twee elkaar keihard in de wielen rijden. Dat kan niet anders."

'Hamilton blijft bij Mercedes'

Coronel en Dimmers zijn het er wel over eens dat Hamilton niet zomaar de overstap zal maken naar een ander Formule 1-team. "Hamilton is Mercedes", benadrukt de coureur. "Dat is echt geen type die naar Ferrari gaat. Lewis is voor mij dé Mercedes-man. Hij eindigt daar met een achtste wereldtitel. Klaar." Een overstap kan ook slecht nieuws betekenen voor Hamilton. Dimmers trekt de vergelijking met voetballer Arjen Robben. "Dan heb je een prachtige carrière en dan ga je terug naar FC Groningen. Nou, hij trapte drie keer tegen een bal, al is het natuurlijk wel geweldig voor Groningen." Ook Dimmers vindt: Hamilton hoort bij Mercedes. Beluister de gehele RacingNews365 Formule 1 podcast hieronder!

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"