Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Coronel: "Ik maak me zorgen om Red Bull en Verstappen"

Tom Coronel gelooft niet dat Red Bull dit seizoen een winnende bolide kan geven aan Max Verstappen. De renstal kwam in de eerste zeven races veel tekort ten opzichte van Mercedes.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na zeven Grands Prix heeft Red Bull slechts twee podiumplaatsen op haar naam staan. Het team kent daarmee de slechtste Formule 1-start van een seizoen sinds 2015, wat betreft zeges en podiumplaatsen. Dankzij een nagenoeg perfecte betrouwbaarheid wist het team toch al 124 punten bij elkaar te rijden.

Tom Coronel is toch wel geschrokken van de achterstand op Mercedes en Ferrari, zo laat hij in gesprek met RacingNews365 weten. "Ik maak me wel zorgen om Red Bull. Dat gaat hem niet meer worden dit seizoen. Max reed in Canada nog wel relatief eenvoudig naar die vijfde plaats en finishte ruim voor zijn teamgenoot die ver voor hem gestart was. Dat gat was toch weer erg groot en Max is een paar klassen beter dan Gasly."

Red Bull komt dit seizoen op alle vlakken tekort. Het chassis van de RB15 is niet van topniveau en de Honda-motor heeft het nakijken ten opzichte van de krachtbronnen van Ferrari en Mercedes. "Het is niet een ding waar het aan schort en dat blijkt ook. Het pakket kan het gewoon niet aan, dat is een combinatie van alles: ze hebben te weinig downforce, grip en motorvermogen."

Honda neemt een nieuwe krachtbron mee naar Frankrijk, waarmee Verstappen en Gasly wisselen naar hun derde en laatste verbrandingsmotor. Helmut Marko temperde de verwachtingen en sprak over een relatief kleine upgrade. Coronel is duidelijk in zijn oordeel: "Één upgrade is gewoon te weinig. Verstappen heeft nog vier of vijf stappen nodig, wil hij kunnen strijden voor de titel."

Red Bull kwam de voorbije seizoenen nog sterk terug na de zomerstop, maar Coronel is ditmaal minder positief gestemd: "Ik heb niet het gevoel dat ze dat ook dit jaar kunnen. Maar, vorig jaar en het jaar daarvoor kon Max in de slotfase van het seizoen wel races winnen. Laten we hopen dat het ook dit seizoen zo verloopt."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

30 reacties