Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Coronel kritisch: "Het is niet aan Hamilton om dat te doen"

De manier waarop Lewis Hamilton zich in de media uit jegens Red Bull is volgens Tim Coronel niet correct. De strijd tussen Mercedes en Red Bull lijkt steeds vaker naast de baan plaats te gaan vinden, maar het is volgens Coronel niet de taak van Lewis om zich daar mee bezig te houden.

Hamilton Verstappen Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Er gaat geen dag voorbij of Lewis Hamilton en Toto Wolff spreken hun verdachtmakingen uit jegens Red Bull. De flexibele achtervleugel of de nieuwe Honda-motor. Tim Coronel vertelt in gesprek met RacingNews365 dat hij het als een zwaktebod ziet.

"Ze zien geen kans om Red Bull nu aan te vallen op de baan", concludeert hij. De rol die Hamilton speelt door zich vaak uit te spreken over de wagen van de concurrent vindt Coronel niet goed: "Dat is zeker niet aan hem om dat te doen. Ik vind dat het bij de sport hoort als de teambazen Wolff en Horner dat met elkaar uitvechten, dat snap ik. Maar niet Lewis."

"Die moet gewoon lekker rijden en zich bezighouden met zijn eigen auto, in plaats van dit soort dingen gaan verkondigen in tijdens mediamomenten. Mercedes mag dat doen, maar Hamilton niet vind ik."

Coronel kan zich niet echt vinden in de wijze waarop Mercedes nu de aandacht legt op de Red Bull-Honda. Daarbij wordt soms geïnsinueerd dat deze niet volledig conform het reglement is.

"Ik vind het niet professioneel om dat op deze manier te doen. Het is ook zo gedetailleerd. Praat ook gewoon over je eigen snelheid, ontwikkel je auto en zoek niet steeds naar excuses. Mensen zitten daar ook niet op te wachten. Ik vind dit een zwakte."

Verstappen gaat momenteel aan de leiding van het WK en heeft een voorsprong van 18 punten ten opzichte van Hamilton. Bij de constructeurs bedraagt het gat 40 punten in het voordeel van Red Bull.

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull