Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel laat zich niet foppen in Dakar Rally: "Die slimmigheidjes doorzag ik!"

Tim en Tom Coronel kenden geen probleemloze vierde etappe in de Dakar Rally. Maar denk maar niet dat het enthousiasme daar onder te lijden heeft. Integendeel: "Helemaal top!"

Coronel etappe 4
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

De tweelingbroers Tim en Tom Coronel kwamen vandaag na ruim 300 kilometer als veertigste over de streep op meer dan een halfuur van de dagwinnaar Nasser Al-Attiyah. Onderweg werden ze echter opgehouden door onder andere een lekke band.

"Het ging eigenlijk wel goed vandaag", zo begint Tom Coronel in gesprek met RacingNews365, om vervolgens een klein lijstje aan problemen te behandelen: "We moesten twee keer van het gas af. De olietemperatuur liep op en we verloren ook wat olie, dus daarom hebben we een beetje met de handrem erop gereden."

Het tweede probleem was iets zichtbaarder: "We hadden een probleem linksachter bij de hub, bij het bandenoplaadsysteem. Dat zat in de hub zelf en daardoor konden we hem niet bij blijven pompen en dus moesten we de lekke band vervangen."

"Dat is natuurlijk wel even balen", vervolgt de WTCR-coureur. "Maar we zijn even gestopt toen we de duinen uit reden en toen hebben we hem verwisseld, dus ja, helemaal top!"

Daarna reed het tweetal rustig naar de finish, maar in de slotkilometers had de organisatie wat verrassingen voor de deelnemers in petto, maar Coronel wist daar wel raad mee: "Het navigeren ging denk ik serieus vet. Aan het eind hadden ze er wat slimmigheidjes in verstopt, maar die had ik mooi te pakken. Dus al met al een goede dag, jammer enkel dat we die tijd even verloren."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend