Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel lacht: 'Als Verstappen héél rustig doet, kan hij op de beste plek feest vieren'

De vraag is eigenlijk niet meer of Max Verstappen wereldkampioen wordt in 2023, maar wanneer. Tom Coronel stipt zijn favoriete race aan waar dat zou kunnen, al wordt dat lastig.

Met een gigantische voorsprong van Red Bull en Max Verstappen in beide kampioenschappen is het Formule 1-seizoen zo goed als beslist na de eerste helft. Tuurlijk, er kan nog van alles gebeuren, maar het moet wel heel gek lopen als de hierboven genoemde partijen geen kampioen worden in 2023 RacingNews365 vroeg aan Tom Coronel wanner hij denkt dat de titel binnen zou zijn voor Red Bull, het Oostenrijkse team dat met 503 punten op eenzame hoogte staat: de nummer twee bij de constructeurs, Mercedes, heeft 'slechts' 247 punten. "Italië, zou dat een vette zijn? Waarom niet?", zo trapt hij af. "Het gaat ook gebeuren, want het is gewoon de snelste auto. Níémand kan er iets tegen doen. De rest kan alleen nog profiteren van fouten bij Red Bull. Als ze al een fout maken, anders valt hij daar gewoon", zegt de Nederlandse autocoureur met de veertiende race van het WK in zijn gedachten.

Vegas Verstappen

Red Bull wordt snel kampioen, dat moge duidelijk zijn, maar wanneer kan Verstappen zichzelf kampioen van 2023 noemen? Als we aan Coronel vragen hoe de 'kampioenschapsrace' ervoor staat, lacht hij. "Kampioenschapsrace? Die was al bekeken na vier, vijf races! Die gast staat zo ver voor... geen spanning meer, voor niemand meer." Als Coronel mocht kiezen, dan hoopt hij dat Max in de Verenigde Staten kampioen wordt. "Amerika is natuurlijk het land waar de F1 heel erg gaat groeien en als hij zelf zou kunnen kiezen, dan zou Las Vegas de meest vette race zijn. Een vet feest daar, gelijk los!" De Grand Prix van Las Vegas, nieuw op de F1-kalender, is echter de voorlaatste race van het seizoen. "Dus dat gaat hem niet worden", concludeert Coronel, kijkend naar de grote voorsprong van Verstappen. "Qatar zou een mooie zijn, of Mexico om gelijk duidelijk te maken: waar hadden jullie het over in het begin van het seizoen met Sergio Perez?'" Bekijk het hele interview met Coronel hieronder!

RQQhGoABCto

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel