Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Coronel: "Leclerc wilde Verstappen expres piepelen en slaagde daar meesterlijk in"

Tom Coronel heeft geen goed woord over voor de actie van Charles Leclerc op Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan. Hij spreekt echter niet van een grove fout van de Ferrari-coureur, maar van een doelbewuste actie.

De stelling in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 luidt als volgt: "Charles Leclerc maakte een grove beginnersfout met zijn touché tegen Verstappen in de eerste bocht."

"Dat was helemaal geen fout, hij deed het gewoon honderdduizend procent zeker weten expres", zo reageert Tom Coronel fel. "Als je als coureur ziet dat er iemand naast je rijdt en je laat je auto expres naar buiten lopen, om vervolgens een kontverhaal op te hangen over onderstuur, dan ben je gewoon bezig om Max te piepelen. Dat is wat Leclerc heeft gedaan."

De suggestie dat Leclerc de situatie niet kon redden vanwege onderstuur, wijst de helft van de racende tweeling resoluut van de hand: "Als hij echt last van onderstuur had, had hij veel verder in moeten sturen. Hij was echt met maar één ding bezig en dat was Max piepelen."

De actie van Leclerc komt volgens Coronel voort uit een compleet gebrek aan respect voor de ander, dat terwijl hij er ook zichzelf mee had: "Het is geen beginnersfout, sterker nog, hij speelde het meesterlijk, want hij is er mee weggekomen, want hij kreeg een veel te lage straf."

Formule 1-simulator-coureur Rudy van Buren kan eigenlijk niet anders dan tafelgenoot Coronel gelijk te geven: "Je ziet inderdaad dat hij minder instuurt, naarmate hij meer last heeft van onderstuur. Vervolgens huilt hij openlijk over de radio, iets waar hij erg goed in is. Het is het gedrag van een kat in het nauw."

De uitspraken van Coronel luister je hieronder terug in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

26 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen