Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Leclerc wilde Verstappen expres piepelen en slaagde daar meesterlijk in"

Tom Coronel heeft geen goed woord over voor de actie van Charles Leclerc op Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan. Hij spreekt echter niet van een grove fout van de Ferrari-coureur, maar van een doelbewuste actie.

De stelling in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 luidt als volgt: "Charles Leclerc maakte een grove beginnersfout met zijn touché tegen Verstappen in de eerste bocht."

"Dat was helemaal geen fout, hij deed het gewoon honderdduizend procent zeker weten expres", zo reageert Tom Coronel fel. "Als je als coureur ziet dat er iemand naast je rijdt en je laat je auto expres naar buiten lopen, om vervolgens een kontverhaal op te hangen over onderstuur, dan ben je gewoon bezig om Max te piepelen. Dat is wat Leclerc heeft gedaan."

De suggestie dat Leclerc de situatie niet kon redden vanwege onderstuur, wijst de helft van de racende tweeling resoluut van de hand: "Als hij echt last van onderstuur had, had hij veel verder in moeten sturen. Hij was echt met maar één ding bezig en dat was Max piepelen."

De actie van Leclerc komt volgens Coronel voort uit een compleet gebrek aan respect voor de ander, dat terwijl hij er ook zichzelf mee had: "Het is geen beginnersfout, sterker nog, hij speelde het meesterlijk, want hij is er mee weggekomen, want hij kreeg een veel te lage straf."

Formule 1-simulator-coureur Rudy van Buren kan eigenlijk niet anders dan tafelgenoot Coronel gelijk te geven: "Je ziet inderdaad dat hij minder instuurt, naarmate hij meer last heeft van onderstuur. Vervolgens huilt hij openlijk over de radio, iets waar hij erg goed in is. Het is het gedrag van een kat in het nauw."

De uitspraken van Coronel luister je hieronder terug in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt