Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Coronel looft Vasseur: "Gedaan wat hij moest doen: Hamilton overtuigen"

Het was een iconische week voor de Formule 1: de overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari per 2025. Deze gebeurtenis zal in de boeken van de sportgeschiedenis beschreven worden. Tom Coronel zag het echter wel een beetje aankomen.

Vasseur Hamilton Baku 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season 2024 begon al vroeg toen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aankondigde na meer dan een decennium het team van Mercedes te gaan verlaten. Want hij ruilt Mercedes niet voor zomaar een team in, nee, hij gaat naar Scuderia Ferrari. De droom van elke Formule 1-coureur.

Nadat dit nieuws bekend werd gemaakt klommen F1-kenner Ruud Dimmers en autocoureur Tom Coronel achter de microfoon om de transfer van Hamilton uitgebreid te bespreken. Het nieuws kwam voor Coronel eigenlijk niet als een verrassing: "Er gebeurde veel bij Lewis. Je zag vorig jaar al dat hij behoorlijk kritisch was richting het team", viel Coronel afgelopen seizoen op. "Dat vond ik niet echt de stijl die hij altijd gehad heeft. Dus ik wist wel dat er wat 'breukjes' zaten tussen hem en Mercedes. Dat zag je aankomen."

Vasseur heeft zijn werk goed gedaan

Daarnaast loopt Hamilton in 2025 ook een goede bekende tegen het lijf in de Italiaanse pitbox: "Je moet niet vergeten dat Vasseur zijn (Hamilton, red.) oude teambaas is. Vasseur was teambaas van het GP2-team waar hij toen voor racete."

De twee konden het altijd al goed met elkaar vinden. "Dus de connectie was er al. En dit heb ik vorig jaar ook al gezegd: Vasseur moet iets doen wat disruptive is. Dat was of Max (Verstappen, red.) halen, of Lewis halen. Max kon niet, dus heeft hij gedaan wat hij moest doen: Lewis overtuigen om daar te gaan rijden."

Al met al doet Coronel zijn petje dus af voor zowel Hamilton als Ferrari-teambaas Fred Vasseur. "Ik zag wel dat Lewis iets nieuws nodig had. Daar bedoel ik mee: verandering in zijn leven. Binnen zijn management zag je al dat hij veranderingen toepaste. Je ziet dat hij nog eager is, maar wel mét veranderingen. Ik vind het echt een mega goede move."

Coronel en Dimmers blikten, na het grootste Formule 1-nieuws in jaren, voor RacingNews365 terug op de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen en wat dit gaat betekenen voor de Formule 1. Bekijk hieronder het hele gesprek tussen Coronel en Dimmers over transfer van Hamilton.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Ziet Ferrari-komst Newey wel zitten