Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Heel lullig als je in het tijdperk Verstappen bent geboren"

Max Verstappen verbrak record na record in 2022. De nu tweevoudig wereldkampioen kan terugkijken op een grandioos jaar in de Formule 1. Welk rapportcijfer verdient hij?

Na afloop van het Formule 1-seizoen is het in december tijd om de balans op te maken. Wie presteerde er in 2022 het best en wie het slechtst? Het zal voor velen geen verrassing zijn dat er één coureur is die er met kop en schouders bovenuit steekt. En dat is Max Verstappen. Met 15 overwinningen in 22 races dit jaar was het een ongekend goed jaar voor de Nederlander. Dat vonden de heren van de RacingNews365 Formule 1-podcast ook. Autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers kregen in de nieuwste aflevering van de podcast de vraag voorgeschoteld: Welk rapportcijfer verdient Max Verstappen voor het afgelopen seizoen? Lang nadenken was niet nodig. Beide heren geven zonder te twijfelen minimaal een 10. Minimaal, inderdaad, want Coronel geeft de tweevoudig wereldkampioen zelfs een 10+. "Onze ruwe diamant wordt geslepen. Hij wordt beter en hij blijft verbazen. Hij is nóg sterker geworden en ik zie nog steeds groeipotentieel." Slecht nieuws voor de concurrenten, zo beredeneert Coronel. "Het is heel lullig voor de rest van het Formule 1-veld dat er iemand is die Verstappen heet. Het is gewoon een 10+. Dit jaar is meer dan uitstekend geweest. Alle records zijn weer verbroken." "Als hij de eerste races geen pech had gehad, dan waren alle records nog veel scherper gezet."

Verstappen niet 100% foutloos

Dat Coronel een 10+ geeft, betekent volgens hem niet dat Verstappen foutloos is geweest in het afgelopen Formule 1-seizoen. "Oké, soms als het niet goed gaat, dan gaat het uit frustratie ook wel eens fout. Zoals we in Singapore hebben gezien", zegt de autocoureur, doelend op de race waarin Verstappen even blunderde op zondag. "Maar als ik dan naar Japan kijk, hoe de druk er op staat maar hoe hij wel alles gewoon perfectioneert in de regen... dan heb ik zoiets van jongens: het is héél lullig dat je ook geboren bent in dit tijdperk en moet racen." Dimmers is het eens met Coronel, al geeft hij 'bescheiden' een 10 in plaats van een 10+. "Is alles 300% foutloos geweest? Die discussie hadden we vorige week al. Kan je wel een 10 geven? Kijk, over 22 wedstrijden met alle vrije trainingen, kwalificaties en races is hij nagenoeg foutloos. Wat je als eindresultaat hebt, dat is gewoon perfect." "Er was niemand die in de buurt kon komen. Max heeft los van Singapore zichzelf nooit ergens tekort gedaan. In Singapore maakte hij een foutje in de race, maar voor de rest heeft hij altijd maximaal gepresteerd. Hij heeft dingen met die auto gedaan die een ander niet voor mogelijk hield", aldus Dimmers, die naar de beginfase van het seizoen wijst. "Daar had Ferrari gewoon de betere auto." "Max liet zich totaal niet op hol brengen toen hij 46 punten achter stond na drie races. En dat zijn wel de megakwaliteiten van iemand die in potentie misschien wel vijf, zes, zeven of acht keer wereldkampioen kan worden. Hij is de beste, hij was de beste dit jaar en ja, als rijder zal hij ook volgend jaar de beste zijn." Beluister de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast hieronder.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer