Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel maakt zich op voor hoogtepunt van racejaar: "Startgrid echt ongelooflijk"

Het lange weekend van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni heeft Tom Coronel met hoofdletters in zijn agenda staan. Hij doet dat mee aan de in zijn ogen mooiste race-afspraak van het jaar, de 24 uur van de Nurburgring.

Coronel 24 uur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

De racekalender van Tom Coronel is in het verleden weleens voller geweest, maar komend weekend mag hij toch echt flink aan de bak. Hij staat met Max Kruse Racing aan de start van de 24 uur van de Nurburgring en wel met een dikke Porsche 911 GT3 Cup-bolide. Hij deelt die bolide met voormalig F1-coureur Tiago Monteiro, Paul Meijer en Jan Jaap van Roon.

Coronel kijkt ontzettend uit naar het weekend en het enthousiasme spat er in zijn voorbeschouwing vanaf: "Deze race (die op de Nordschleife verreden wordt, red.) is met niets anders te vergelijken, zo ongelooflijk gaaf! Alles is tien keer heftiger dan waar ook op deze mooiste baan van planeet aarde!"

Wat zijn doelstellingen in het veld met niet minder dan 130(!) auto's? "Er doen dikke GT-auto's mee tot zelfs een Dacia. De Porsche Cup-klasse waar wij aan mee doen zijn iets minder snel dan die GT3's, maar we kunnen met onze auto ook zeker top 30 algemeen rijden. Het gaat er vooral om dat we als team goed functioneren, dat we de zaken slim aanpakken. En dan kunnen we een heel eind komen."

De race begint op zaterdag om 16:00 uur en is in zijn geheel live te volgen op Viaplay en in delen op Viaplay TV en zoals altijd op www.24h-rennen.de

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap