Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Coronel: 'Max Verstappen was briljant'

Tom Coronel genoot met volle teugen van het optreden van Max Verstappen tijdens de GP van Oostenrijk. De F1-coureur boekte zijn eerste zege van het seizoen en zijn derde podiumplaats op rij. Coronel blikt met Racingnews365 terug op de waanzinnig mooie zondag.

"Dit is precies waarom Red Bull Max Verstappen al in 2014 wilde hebben. Hij doet unieke dingen! Niemand anders had die actie op Raikkonen gemaakt in de eerste ronde, maar hij doet het gewoon. Max is en blijft alles of niets. Dat is ook wat hem zo leuk en bijzonder maakt. Hij gaat er altijd vol voor", laat Coronel aan Racingnews365 weten.

Daar waar anderen zich soms negatief uitlieten over Verstappen was Coronel een van de mensen die altijd optimistisch sprak over 'zijn ruwe diamant'. Na afloop van de race stonden de tranen in de ogen bij de WTCR-coureur die zichtbaar geëmotioneerd was.

"Ik ben altijd erg positief gebleven over Max, maar Jos en Red Bull zagen zelf ook wel in dat het allemaal goedkomt met hem. Het is ook geen geluk dat hij nu als een speer gaat. Bij de start wachtte hij de eerste bochten af, liet de mannen voor hem knokken en pakte daarna zelf zijn kans."

"Dat is misschien een klein verschil met het begin van het seizoen. Max wacht nu iets meer af, blijft uit het gedrang in die eerste bocht en als die andere mannen denken dat ze er zijn dan slaat hij toe. Die inhaalactie op Raikkonen was gewoon geweldig en gedurfd!"

Bandenmanagement was cruciaal tijdens de race. Daar waar Ricciardo zijn setje soft er doorheen joeg, wist Verstappen er ruim 55 ronden mee af te leggen.

'Tijdens de race had Max echt de volledige controle. Hij was zo rustig, ook toen het team hem op de hoogte bracht over de bandenslijtage van de concurrentie. het was zeer knap wat hij liet zien."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez