Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Tom Coronel

Coronel met Honda naar 'Olympisch Spelen van autosport' als aanvoerder Team Nederland

Tijdens de eerste editie van de FIA Motorsport Games zal Tom Coronel de Nederlandse eer verdedigen, zowel in de TCR Cup die daarvan onderdeel uitmaakt als in de rol van aanvoerder.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © KNAF

De FIA organiseert van 1 tot en met 3 november de FIA Motorsport Games op het Circuit Vallelunga nabij Rome. Deze 'Olympische Spelen van de autosport' bestaat uit diverse onderdelen, waaronder een TCR Cup, een Kart Cup en een Digital Cup (waarin geracet wordt met de game Gran Turismo Sport).

Tom Coronel neemt met zijn van het Europees TCR-kampioenschap vertrouwde Honda Civic Type R deel aan de TCR Cup. Voor de gelegenheid is zijn bolide zelfs deels in het oranje uitgevoerd, draagt Coronel een speciale 'Netherlands'-overall en rijdt hij bij 'hoge uitzondering' met startnummer 33, als verwijzing naar Max Verstappen.

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

"Als het aan mij ligt, race ik ieder weekend", aldus Coronel. "Het is voor het eerst dat dit plaatsvindt en ik zie het zelf als de Olympische Spelen van de autosport. Er doen zo’n vijfendertig landenteams aan mee en wij vertegenwoordigen daarbij de Nederlandse driekleur."

Tevens fungeert Coronel als teamcaptain van de Nederlandse equipe, waarbij Nina Pothof (op bovenstaande foto met Coronel, red.) en Bastiaan van Loenen uitkomen in de Kart Cup en de Nederlandse deelnemer aan de Digital Cup volgende week bepaald wordt tijdens de Rotterdam Games Week. Allen komen uit namens de Nederlandse autosportfederatie KNAF.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid napraten over de Grand Prix van Japan.

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag