Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Coronel: 'Nederland hoeft niet te wanhopen na mindere race van Max Verstappen'

De Grand Prix van Australië liep voor Verstappen uit op een teleurstelling. Zijn Red Bull leek snel genoeg voor de overwinning, maar bij de start kwam de Nederlander klem te zitten achter Magnussen. Een spin in de openingsfase betekende het einde van de podiumaspiraties. Volgens analist en coureur Tom Coronel zal Red Bull in Bahrein sterker voor de dag komen.

Racingnews365 sprak met Tom Coronel over de Grand Prix van Australië. In Nederland heerste een lichte teleurstelling na de zesde plaats van Max Verstappen. Nergens voor nodig, aldus Coronel.

“Er is niets aan de hand. Deze race was veel beter voor Red Bull dan de editie van vorig jaar. Iedereen verwachtte een 1-2 voor Mercedes, maar Ferrari trok aan het langste eind en Haas kwam als een duveltje uit een doosje. Dat is het mooie van autosport: het is soms onvoorspelbaar. Niemand had Ferrari zo sterk verwacht."

In Nederland hadden we verwacht dat de race een beter resultaat op zou leveren voor Verstappen. Het ging verkeerd bij de start, omdat Vettel hem naar buiten drukte. Max moest van zijn gas af en Magnussen kwam er voorbij. Toen had Max eigenlijk wel zijn verlies moeten nemen en iets rustiger aan moeten doen achter de Haas.”

“Maar Max is Max en daarom houden we ook van hem. Hij is altijd in de aanval. Soms pakt dat niet goed uit, maar gemiddeld gezien zeker wel. Max is nog een jonge jongen en hij is enorm gedreven. Laten we eerlijk zijn: Ricciardo was kleurloos maar scoort beter. Ik zie dan liever Max, ook al valt het resultaat dan nu een keer wat tegen.”

In de openingsfase haalde Verstappen alles en meer uit zijn Red Bull. Daarbij ging de Nederlander glijdend door de snelle chicane en vol over de kerbstones. Bij een van die actie beschadigde de onderkant van de auto, waardoor deze lastig te besturen werd. Coronel ziet daarin de gedrevenheid van Max die als enige risico's nam tijdens de race.

“De eerste 10 ronden was Verstappen serieus aan het trappen. Misschien was hij iets te gedreven, maar zo kennen we Max. Hij is flamboyant, gewaagd en heeft normaal fantastische acties. Als autocoureur vind ik het fucking knap dat je dan als jonge Nederlander in die auto rijdt. Heel eerlijk: Ik ben fan van hem! Hij is de reden dat miljoenen mensen zo graag naar de sport kijken want hij brengt leven in de race.”

Je kan natuurlijk zeggen dat als Max die aanval bij de start op Vettel niet had geplaatst, dat hij dan vierde was geworden. Maar ja, dan zeggen we aan het einde van de race ook: Waar komt Max vandaan? Hadden we hem de hele race niet gezien. Nee, dan zie ik liever dit. Max was de enige die echt aan het knokken was, met soms een wiel buiten de baan maar zo hoort Formule 1 te zijn.”

“Red Bull gaat alleen maar groeien dit seizoen. Ze worden alleen maar beter tijdens het seizoen, dat laten ze al jaren zien. Er is geen enkel ander team dan Red Bull dat zoveel progressie boekt tijdens een seizoen. Bahrein wordt een top race voor ze, ik heb daar echt vertrouwen in. Bandenmanagement is er belangrijk en daarin is Verstappen erg goed.”

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto