Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Nederlandse Grand Prix wordt de norm voor andere F1-races"

Het Circuit van Zandvoort onderging in de afgelopen maanden een metamorfose. De werkzaamheden aan de baan zelf zijn gereed, maar er wordt nog volop gewerkt aan de overige faciliteiten. Autocoureur Tom Coronel toont zich onder de indruk van het nieuwe circuit.

Op 3 mei 2020 is het dan eindelijk zover - na 35 jaren zonder Formule 1 racen de bolides van Max Verstappen, Lewis Hamilton en alle andere coureurs weer over het asfalt van Circuit Zandvoort. Twee jaar geleden geloofden slechts weinigen in de plannen om de F1 terug naar Nederland te halen, maar de organisatie heeft fantastisch werk geleverd. Autocoureur Tom Coronel groeide op, op het Circuit van Zandvoort. Samen met broer Tim racete hij al van kinds af aan op de baan en ook hij toont zich zeer onder de indruk van alle veranderingen aan het circuit. "Ik ben weer op het circuit geweest en mijn ogen vielen er gewoon uit! Ik kom daar al 45 jaar en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wat ik nu zie gebeuren in de laatste twee tot drie maanden, dat kan niet. Dat is een droom!", begint Coronel zijn gesprek met RacingNews365. Dit weekend racen wij met Coronel mee over het hagelnieuwe asfalt van Circuit Zandvoort, om zo een voorproefje te krijgen van wat de F1-coureurs te wachten staat. Het ambitieuze plan om de Grand Prix naar Nederland te halen is gelukt en ook over de exploitatie van het vernieuwde circuit maakt Coronel zich geen zorgen. "Iemand moet het een keer doen en als je dan ziet hoeveel lef ze bij Circuit Zandvoort gehad hebben om dit te doen, dat is echt werelds. Ze snoeren de criticasters keihard de mond nu."

Ik denk dat de Dutch GP de best georganiseerde GP ter wereld wordt

Tom Coronel

De kritiek omtrent het evenement verstomde de afgelopen maanden, maar met regelmaat worden er nieuwe verhalen breed uitgemeten in de media. Coronel begrijpt weinig van die verhalen. "Er komen 100.000 man naar het strand toe als het mooi weer is, waarom kunnen die dan niet naar het circuit toe? Dat vind ik echt onzin! Als we naar het strand gaan staan we in de file en hoor je niemand klagen, maar als er een Formule 1 GP gehouden wordt dan gaan we ineens moeilijk doen? Normaal komt de trein eens per 30 minuten, nu zelfs eens per vijf minuten!" "Hoeveel circuits zijn er ter wereld waarbij er een station op tien minuten loopafstand ligt en zoveel treinen rijden?", vervolgt Coronel, waarmee hij refereert aan de aanpassingen aan het station van Zandvoort. Het zijn aanpassingen waar ook de toeristen tot in de lengte van jaren plezier aan gaan beleven. Volgens Coronel wordt er soms ook maar wat geroepen of verzonnen, om maar negativiteit te creëren. Zelf bekijkt de autocoureur het juist van de positieve kant. "Naar de Grand Prix komen mensen die dolgraag naar die race willen en die gaan echt niet klagen als ze een halfuur in de file moeten staan. Ik denk dat dit de best geregelde Grand Prix wordt ter wereld, dat Nederland de norm wordt voor de rest van de GP’s. Want in Nederland regelen we zaken tot in de kleinste details." Benieuwd naar onze eerste racemeters op het geheel vernieuwde Circuit Zandvoort? Aanstaande maandag hoor je onze avonturen in de RacingNews365 F1-Podcast.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"