Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Coronel opgetogen na vliegende start Dakar Rally: "Dat kan deze auto dus ook!"

Tom Coronel is nog maar net uit de auto gestapt als hij aan RacingNews365 laat weten dat men goed aan de Dakar Rally is begonnen.

Coronel proloog
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Op het moment van schrijven prijkt achter de naam van Tim en Tom Coronel de 29ste tijd, maar dat is als nog lang niet iedereen binnen is. De tweelingbroers zijn volle bak gegaan, maar het parcours van de proloog paste niet helemaal lekker bij de Century CR6-bolide.

"Ja, ging helemaal goed!", zo klinkt Coronel opgewekt in gesprek met RacingNews365. "We hebben net even de proloog gedaan van 12,5 kilometer. Dat was een soort rallyproefje en daar is onze auto eigenlijk net iets te groot en te lomp voor. En vanwege de tweewielaandrijving kwamen we wat tractie tekort, maar voor de rest ging hij heel goed."

De broers hadden het voornemen deze keer meteen volle bak te gaan, dit in tegenstelling tot in voorgaande jaren waarin men in de eerste meters vooral voorzichtigheid wilde betrachten: "Tim ging er gelijk bovenop en dat was duidelijk te zien. Dat was ook wel heel erg gaaf en dat geeft je gelijk ook vertrouwen. Je geeft dan meteen om de competitie gas."

De auto werd ook nog even op de proef gesteld: "Ergens hebben we ook nog een sprongetje gemaakt met de auto. Dat was ook mooi en we keken elkaar direct ook even aan van 'zo, dat kan deze auto dus ook'. Dus ja, eindelijk begint het een beetje te starten. Helemaal goed!"

Vooraan is het Audi-coureur Mattias Ekstrom die er met de dagzege vandoor lijkt te gaan, op de voet gevolgd door Sebastien Loeb (Prodrive) en Stephane Peterhansel (Audi). Het mag duidelijk zijn dat na een kleine 13 kilometer de onderlinge verschillen nog uiterst klein zijn.

Bekijk de beelden van de proloog van de Coronels hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend