Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Over enkele races weten we hoe goed de motor van Verstappen echt is"

De eerste Formule 1-race van Red Bull-Honda resulteerde direct in een podiumplaats. Het zorgde voor vreugde en euforie, al beseft de Japanse motorleverancier dat er nog werk te verzetten is. WTCR-coureur Tom Coronel is optimistisch over de Honda-motor, maar verwacht dat we nog wel enkele races nodig hebben om een definitief oordeel te vellen.

De mooie derde plaats van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië stemt Tom Coronel optimistisch. In gesprek met RacingNews365 spreekt hij over de stap die Honda gezet heeft, maar waakt hij voor teveel euforie na slechts één race. "Melbourne is een stratencircuit, je kan daarom ook weinig conclusies verbinden aan de performance van dit weekend. Wel zie je dat de Honda-motor duidelijk beter is dan die van Renault en dat is dus directe winst. Verstappen kon tijdens de race zelfs een aanval plaatsen bij Vettel", stelt Coronel enthousiast.

De vaak erg optimistische Coronel heeft veel vertrouwen in de rest van het seizoen. De ware kracht en betrouwbaarheid van de Honda-motor zal volgens hem in de komende races duidelijk worden. "Dit was slechts de eerste race van het seizoen en pas na enkele races weten we hoe goed die Honda-motor echt is. Races als China (op het Shanghai International Circuit) geven daar een goed beeld van, maar ook van de krachtsverhoudingen in de Formule 1. Het draait daarbij ook niet alleen om de topsnelheid, die is ook afhankelijk van het downforce-niveau van de auto." Voor Verstappen gloort volgens Coronel een mooi seizoen. Zeker als Red Bull, net als in de afgelopen jaren, in de ontwikkelingsstrijd van Mercedes en Ferrari weet te winnen. "Red Bull begint altijd wat minder aan het seizoen, maar ontwikkelt zich daarna goed door. Het ziet er nu al erg goed uit en dit kan wel eens een heel leuk seizoen worden, waarbij Verstappen echt kan knokken met Mercedes en Ferrari".

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"