Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Perez heeft Verstappen en Red Bull te weinig gebracht"

De Formule 1-wereld buitelde over elkaar heen om Sergio Perez te roemen om zijn optreden in de Grand Prix van Abu Dhabi. Tom Coronel haakt niet aan in die polonaise, integendeel. Wat hem betreft is lof voor Perez na het seizoen dat hij op de mat heeft gelegd, hoogst onterecht.

Als podcast-host Joris Mosterdijk Tom Coronel uit de tent probeert te lokken door te stellen dat Perez het bij Red Bull juist wél goed heeft gedaan, reageert de WTCR-coureur gevat: "Dan heb je er dus geen verstand van." "We hadden nu eenmaal meer verwacht van Perez. En dan ga je nu waarschijnlijk zeggen dat hij Hamilton zo knap van zich af hield, nou gefeliciteerd, knap van je, vriend!", bitst hij. "Maar als jij in de laatste race van het jaar in de kwalificatie nog altijd acht tot negen tienden te kort komt, dan zeg ik 'staart tussen je benen, schaam je dood en zeg alsjeblieft helemaal niks meer." "Natuurlijk heeft hij geholpen, maar die paar keer dat hij heeft geholpen, is te weinig geweest. Als je dat vergelijkt met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, dan zitten die teamgenoten dichter bij elkaar. Bij Perez vind ik dat verschil gewoon te groot. Ik had meer van hem verwacht, helemaal nadat hij vorig jaar een race had gewonnen."

Gasly een betere optie dan Perez?

Heeft Red Bull dan de verkeerde keuze gemaakt door voor Perez te gaan en voor volgend jaar zelfs vast te houden aan de Mexicaan? Coronel denkt dat er een betere optie was: "Aan het begin van het jaar was ik het eens met de keuze van Helmut Marko en Christian Horner. Hij was de beste die ze konden vinden, maar als ik dan kijk naar hoe Pierre Gasly zich heeft ontwikkeld en wat hij gedaan heeft, dan denk ik dat hij het zitje van Perez écht verdient." F1-journalist Ruud Dimmers geeft desgevraagd aan het met Coronel eens te zijn, maar brengt wel enige nuance aan in zijn verhaal: "We hadden inderdaad meer van hem verwacht in de kwalificaties. Daar ligt zijn achilleshiel, waardoor hij als zesde of achtste start. Eer dat je dan op P4 aankomt, is de top drie al weg", zo begint hij. "Perez heeft Verstappen een paar races en kunnen helpen. Hadden we daar meer van verwacht? Ja. Hij had er gewoon wat dichterbij moeten zitten. En ik hoor jou (Coronel, red.) net de naam Bottas roepen. Die was goed in de kwalificaties, maar in de races heeft hij nooit punten afgesnoept van Verstappen. Perez is wel een aantal keer vóór Hamilton geëindigd, waarmee wil ik niet zeggen dat Perez zijn seizoen geweldig was." "Hij heeft veel foutjes gemaakt en dat geeft twee dingen aan: Max is supergoed en ten tweede is die Red Bull gewoon zo'n lastige auto", besluit Dimmers, terwijl op de achtergrond het instemmende 'ja' van Coronel klinkt.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"